Italia Dolomittene

Dolomittene, fottur i de italienske alper

 • Spektakulære Dolomittene
 • Bo hele uken i den sjarmerende landsbyen Toblach
 • Hotell med atmosfære og egen spa avdeling

Det startet i sin tid som korallrev og er i dag en av Europas mektigste og vakreste fjellkjeder. Dolomittenes landskap er karakterisert ved kontrasten mellom de grønne og ofte forholdsvis brede dalene på den ene siden og de bratte og bisarre fjellformasjonene på den andre siden. Bakgrunnen for disse kontrastene er de forskjellige bergartene. Ingen andre europeiske fjell slår de fantastiske områdene med rundt 30 ulike fjellmassiver som strekker seg i en vid bue fra Gardasjøen til den østerrikske grensen.

Fotturen byr på fantastisk utsikt til flere kjente fjelltopper som Drei Zinnen og Dürrenstein, og vi vandrer langs vakre Pragser Wildsee hvor det har vært spilt inn flere filmer og TV-serier. Vi bor hele uken i Toblach, Ole Einar Bjørndalens treningssted og en hyggelig landsby med sine kafeer og hyggelige butikker. Landsbyen er et populært feriemål sommer som vinter.

Vanskelighetsgrad 3+/4 støvler

Last ned reiseprogram
 • I SAMARBEID MED STAVANGER AFTENBLAD
 • A-FORDEL RABATT KR. 1000
Reiseleder
Heidi Quesada Carlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 01.09.2018
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
 • Italia Dolomittene
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Stavanger – Venezia

Avreise fra Stavanger via Amsterdam til Venezia. Vi fortsetter med buss til Toblach, som tar rundt  2,5 – 3 timer, men vi tar en stopp underveis. Vi kommer frem til Hotel Tschurtschenthaler og sjekker inn. Felles middag i hotellets restaurant hver kveld. (-/-/M)

Dag 2

Strudelköpfe (Heimkehrer Kreuz  2307 moh)

Etter en busstur starter vår fottur ved Plãtzwiese, hvor vi går forbi Hotel Hohe Gaisl. Deretter over enger mot sørøst til vi når toppen Strudelköpfe. I klarvær har vi en eventyrlig utsikt mot Drei Zinnen og i nord ser vi Dürrenstein som vi skal bestige en annen dag. Hver dag kjøper vi oss lunsj ved hyttene vi kommer til. Vi går samme vei tilbake og stopper ved Berggasthof, hvor vi kjøper oss noe å drikke før bussen henter oss for å kjøre oss tilbake til hotellet. (F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 330 meter
Tidsbruk: 3 timer

Italia Dolomittene
Dag 3

Grünwaldtal og Hochalpensee

Avreise fra hotellet med buss til Hotel Pragser Wildsee. Her går vi først på vei langs Pragser Wildsee, siden på sti gjennom Grünwaldtal mot vest. Vi går en stund i skog før vi etter hvert kommer over tregrensen og til Hochalpenhütten. Videre går vi mot Kreuzjoch og kommer snart til Hochalpensee hvor det blir en rast før vi vender tilbake. Vi går på østsida av Prager Wildsee på returen. (F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 865 meter
Tidsbruk: 6 timer

Italia Dolomittene
Dag 4

Drei Zinnen (Tre Cime)

I dag starter vi vår fottur ved Fischleintal (Val Fiscalina) ca 30 km fra Toblach. Vi er nær landsbyen Sexten (Sesto) 1454 moh. Fischleintal er forholdsvis slak dal, men når vi har gått gjennom, kommer vi til den brattere Altsteinertal. Hele 1000 høydemeter skal vi opp før vi når Dreizinnenhütte 2405 moh. På toppen tar vi en velfortjent hvil og mat. Deretter via Lange Alpe, Forc. Col di Mezzo til Rifugio Auronzo hvor bussen venter. (F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 955 meter
Tidsbruk: 4 – 5 timer

Fottur Dolomittene
Dag 5

Monte Piana - Friluftmuseum

Buss til Groβparkplatz hvor dagens vandring starter. Historisk rundtur for krigsskueplasser under første verdenskrig. Vi går til Forc. dei Castrati 2272 moh. Mellom Rienz- og Popenatal, reiser Monte Piana seg som en overdimensjonert kile i fjellet. Her kan man se det mektige Dolomitt Massivet 360 grader rundt oss. Utallige tunneler, skyttergraver og piggtrådsperringer er minner fra Dolomittkrigen (1915-1918), da den høye Sør toppen (Monte Piana 2305 moh) ble okkupert av østerrikerne. Mellom 1977 og 1982 opprettet «Association av venner av Dolomittene» et Krigsmuseum langs denne historiske turen. Enkelte luftige partier. Sikkerhetswire til å holde seg i er lagt inn i fjellveggen. (F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 225 meter
Tidsbruk: 3 timer

Italia Dolomittene
Dag 6

Dürrenstein «Hvorfor er verden så stor og vid»

I dag blir det en fottur som starter ved Plätzwiese 1979 moh. Herfra går vi først gjennom enger, senere fjellterreng til toppen Vorgipfel. Veien oppover har fantastisk utsikt og når vi kommer til Vorgipfel og titter ut fra kanten mot øst har vi et skue en sent vil glemme. Siste korte strekket opp til toppen Dürrenstein 2839 moh er meget luftig, men her er lagt ut kjetting til å holde seg i. Retur samme veg. Mellom Plätzwiese og Dürrenstein er det ingen hytter så mat og drikke må vi ha i dagstursekken vår. (F/-/M)

Beskrivelse av fotturen:
Høydeforskjell: 865 meter
Tidsbruk: 4 timer

Dag 7

Fridag

Dagen til egen disposisjon. Reiseleder vil komme med forslag på hva en kan gjøre denne dagen. (F/-/M)

Italia Dolomittene
Dag 8

Toblach – Norge

Etter frokost blir det transfer til flyplassen i Venezia. Avreise hjem til Stavanger via Amsterdam etter et herlig opphold i de italienske alper.  (F/-/-)

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+/4 støvler Det er den del opp- og nedstigninger, noen ganger til dels bratte. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, terrenget er variert med en god del stein enkelte steder. Turen krever «solide knær». Vi holder et greit tempo på fotturene. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Prisen inkluderer:

 • Fly Stavanger – Venezia tur-retur 
 • Transport i Italia
 • 7 overnattinger 
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Engelsktalende Lokalguider
 • Reiseleder fra Escape Travel

Tillegg i prisen

 • Enkeltrom kr. 1200
 • Drikkevarer
 • Lunsj pakker vandredagene
 • Reiseforsikring
 • Tips

Vedrørende lunsjpakkene: Lunsjpakkene kan en kjøpe på hyttene som vi passerer eller en kan kjøpe noe med seg fra den lokale butikken ved hotellet. Dette vil reiseleder informere om.

Inkluderte måltider er forkortet slik: F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 20 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 3 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er en dyktig engelsktalende guide. Norsk reiseleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 20, maksimum 25 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellet hele uken da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er Euro. Minibanksystemet er godt utbygget og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart pakkeliste. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden http://www.nomaden.no