Wetterhorn og Wellhorn

Fottur, folklore og fondue i Sveits

/ Wengen og Interlaken

Dyrt, men deilig! Det er Sveits i et nøtteskall. Spektakulære Bern-alpene har topper på over 4000 meter og er et vakkert skue selv for oss nordmenn vant med fjell og vidder. Turen byr på pittoreske små landsbyer, idylliske daler og flere høydemetre å forsere. Her venter opplevelser rundt hver sving, men du kan få følelsen av at tiden har stått stille i det sveitsiske fjellandskapet i kantonen Berner Oberland. Et av flere høydepunkter er dagsturen Eiger, hvor selve toppen troner med sine nesten 4000 meter over havet. Andre topper som Jungfrau, Mönch og Wetterhorn vil vi  nærmest alltid ha i synsranden under disse dagene.

Les tilbakemelding mottatt på facebook fra en som kjenner området svært godt: Har vært her mange ganger, senest for 4 dager siden. Dette er et like bra sted som Zermatt, med Grindelwald på ene siden og Wengen på den andre. Berner alpene anbefales på det sterkeste. Trond, 19. mars 2018

Vanskelighetsgrad 4 støvler

Påmelding innen 15. juni

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 20 700,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 20 700,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Norge - ankomst Wengen

Avreise fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Zürich. Herfra buss til Lauterbrunnen hvor en kort togtur til Wengen venter (15 min). Totalt ca. 3,5 timer. Wengen er for skiinteresserte kjent for sine Lauberhorn-renn i det alpine sirkuset, der Henrik Kristoffersen tok slalomtittelen både i 2016 og 2017 og Aksel Lund Svindal seiret i utfor i 2016. I et bilfritt sentrum siden slutten av 1800-tallet er det enkelt å ta seg fram på en liten byrunde innen det er middag på hotellet. (M)

Wengen
Dag 2

Wengen - Männlichen - Kl. Scheidegg - Eigergletcher - Alpiglen

Dette er den kjente Eiger Trail. På dagens fjelltur kan vi skue nordveggen av Eiger, første gang klatret til topps i 1938, men som fortsatt er en yndet utfordring for de som har tatt fjellklatring til sitt hjerte. På rutens høyeste punkt vil vi nok kjenne at det sitrer litt i kroppen der nordveggens høyre del stuper fra over 1600 meters høyde. Dette er nemlig også et klatre-eldorado.

Men vi følger fra Männlichen på drøye 2200 meters høyde, en sørlig rute. Vi passerer øst for Tschuggen og kommer til Honegg. Herfra skal vi så ned Lauberhorn løypene og til Rotstöcki hvor vi har en grei vei til Kleine Scheidegg på 2061 meter. Så står opplevelsene nærmest i kø: Etter Eiger-stoppet (2320 m) er det en liten stigning innen vi får den berømte veggen rett i mot. Vi kan se stigene klatrerne bruker for en enklere tilgang til Via Ferrata Eiger Rotstöck, og herfra snor dagens rute videre seg for oss foten av veggen.

Wetterhorn og Grosse Scheidegg kan beskues og fotograferes, og gjennom typisk høyfjellsnatur vil turen svinge i sikksakk nedover mot det lokale spisested og Alpigen stasjon (1598 m) hvor toget tar oss tilbake til Wengen. Intet besøk i Sveits uten ostefondue på menyen. Og det er hva vi skal nyte på restaurant i kveld! (F/M)

Dagens etappe:

MÄNNLICHEN – KLEINE SCHEIDEGG
Distanse: 4.3km
Varighet
: 1t 30m
Oppstigning
: 1m
Nedstigning
: 170m

KLEINE SCHEIDEGG – EIGERGLETSCHER – ALPIGLEN
Distanse: 8.2 km
Varighet
: 2t 30m – 3 t
Oppstigning
: 358 m
Nedstigning
: 802 m

Männlichen
Dag 3

Gruetachalp - Dorenhubel - Allmendhubel - Schiltalp

Toget tar oss til Lauterbrunnen og den «lokale Fløybanen» videre til Gruetschalp (1486) som er utgangspunkt for denne vandringen. Litt lavere enn gårsdagen, men likevel høyt over Lauterbrunnen vil vår lokale guide ta oss gjennom fjellnatur med spredt skog og blomsterfylte enger med Allmendhubel (1900 m) som første stopp. Fra Allmendhubel går turen via Schiltalp (1946 m) til Gimmelwald (1375 m). Dette vil nærmest oppleves som en vandring i et postkort fra Bern-alpene. Så er det ny kabelbanetur til Stechelberg for buss til Lauterbrunnen (eller følg grusveien 1,5 time til fots) og toget tilbake til Wengen. Vi møtes til felles middag på hotellet. (F/M)

Dagens etappe:

Distanse:  11 km
Varighet
: 4t 30m
Oppstigning
: 660 m
Nedstigning
: 820 m

Lauterbrunnen
Dag 4

Schynigge Platte-Faulhorn-Bachalpsee-First -(Grindelwald)

I dag tar vi toget fra Wengen til Wilderwil og derfra et lite tog som tar besøkende opp til Schynige Platte som gir unik utsikt over Eiger, Mönch og Jungfrau.

Dette er en av klassikerne i Bernese Oberland. Utsiktene og landskapet er nydelig selv på en skyet dag. Med sol og god sikt kan det knapt bli bedre! Stiene er generelt gode, men det er også partier som kan være litt utfordrende. Godt fottøy er viktig, og du må være beredt om det skulle bli dårlig vær på turen da det er åpne strekninger her uten ly. Schynigge Platte (1970 m) er på en rygg mellom Interlakens innsjøer og Grindelwalds og Lauterbrunnens daler. Etappen følger ryggen østover mot Brienzersee og Grindelwald, som reiser seg over Faulhorn (2681 m) før de dropper ned bak vakre Bachalpsee. Fotturen fortsetter til stolheisen og gondolstasjonen på First. Fra First stasjon (2166 m) returnerer vi til Grindelwald i taubane og tar toget fra Grindelwald til Interlaken Ost. Vår bagasje er i mellomtiden transportert til hotellet i Interlaken hvor vi sjekker inn og inntar en god middag på hotellet. (F/M)

Dagens etappe:

Distanse: 15 km
Varighet
: 5h 30m-6 t
Oppstigning
: 860 m
Nedstigning
: 670 m

Interlaken
Dag 5

Dagen til fri disposisjon

I dag har du dagen til fri disposisjon i Interlaken. Kanskje vil du gå en annen flott fjelltur eller ta taubanen opp til Jungfrau Hoch – vår lokale guide kan gi tips om fine turer. Eller kanskje vil du bese deg i Interlaken? Vi bor midt i smørøyet hva gjelder butikker og severdigheter, så det er enkelt å ta seg fram. Hotellet har SPA, så kanskje vil du tilbringe litt velværetid her og bevilge deg en god massasje om musklene føles ømme?  Uansett hvordan du velger å tilbringe dagen, på kvelden møtes vi til felles middag på hotellet. (F/M)

Vakker utsikt fra Interlaken mot Jungfrau
Dag 6

Niederhorn – Burfeldstand – Gemmenalphorn – Seefeld Oberberg – Justistal – Grøn – Beatenberg Station

I dag venter deg en tur som står til medalje! Vi tar tog og buss til Niederhorn (1950 m). Fjellturen herfra og til Gemmenalphorn (2061 m) er blitt kåret til Sveits’ vakreste fjelltur! Mesteparten av stien går over tregrensen og gir intet mindre enn en imponerende panorama-utsikt over Lake Thun og de tre «store»; Eiger, Mönch og Jungfrau. Opp mot innsjøen er stien flat og lett å følge. Burgfelstad (2063 m) er turens høyeste punkt. Her kan du om sommeren oppleve krokus, edelweiss, Pelzanemone, for å nevne noe. Kanskje vil du kunne se ørn og fjellgeiter. Justistals (1125 m) «innbyggere» er kuer og her finnes rundt 150-200 hjort og rådyr. Mesteparten av stien følger langs elven tilbake til Büffelboden. Fra Büffelboden følger vi grusvei cirka 1,5 time til Grøn og Beatenberg stasjon (1121 m) gjennom noen imponerende steintunneler og inn i landsbyen. Vi avslutter vårt Sveits-opphold som seg hør og bør her med en hyggelig avslutningsmiddag og Folklore show! (F/M)

Dagens etappe:

Distanse:  15.8km
Varighet
: 5h 30m
Oppstigning
: 1143 m
Nedstigning
: 1120m

Edelweiss
Dag 7

Hjemreise

Etter frokost og noen herlige dager i et fantastisk Alpe-område, setter vi kurs mot Zürich og hjemreise til Norge.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Dette er turen for deg som ønsker en liten utfordring, er fjellvant og i god» hytte-til-hytte-form» samt liker å være ute på tur det meste av dagen. Stiene er vanligvis gode, men det er også partier med ulendt/steinete terreng, turen krever «solide» knær og man må vite «hvor man setter foten». Vi holder et greit tempo, men det er en del opp- og nedstigninger og flere lange dagsetapper, se dag-til-dag-programmet. Det tas forbehold om at dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforholdene eller andre uforutsette ting.

Alt dette er inkludert:

 • Flybilletter t/r Oslo-Zürich
 • Flyskatter og avgifter (pr 04/10/18)
 • 6 overnattinger i delt dobbeltrom, romkategori standard
 • 2 daglige måltider, halvpensjon (frokost og middag)
 • En middag er kombinert middag og folkloreshow
 • En middag er ostefondue
 • Lokal transport iflg program:
 • Jungfrau Travel Pass 4 dager (Dag 2-5)
 • Jungfraujoch billett – tilslutningsbillett Jungfrau Travel Pass
 • Fjelltog, cable car og offentlig buss iflg program
 • Bagasjetransport Wengen-Interlaken Dag 4
 • Lokal fjellguide 4 dager (engelsktalende)
 • Norsk turleder

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsjer og annet som ikke står inkludert i programmet
 • Drikkevarer til middagene
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Evt SPA og massasjer på hotellene
 • Tips til lokale guider og annet
 • Enkeltrom kr 2300 (begrenset antall)

Overnatting: Begge hotell er 3***, har SPA og mulighet for massasje.

Hotel Victoria-Lauberhorn  24-27 august
Carlton Europe Interlaken  27-30 august

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 13 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig med prisøkning, vil dette bli varslet senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

GUIDE/GRUPPESTØRRELSE Lokal, engelskspråklig guide følger med på fotturene. Han/hun vil vise deg lokale spesialiteter og fortelle om områdets kultur, historie og geografi.  Norsk turleder vil være med på turen. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen og vandringene. Gruppestørrelse: Min. 13 deltakere, maks 16 deltakere. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

VALUTA I Sveits brukes Sveitsiske Franc, CHF. Penger kan veksles blant annet på flyplassene og i Wengen og Interlaken.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.