Grønland båttur ved isfjell nær Qooroq, Narsarsuaq Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Grønland – fottur og spektakulære opplevelser

/  EN ANNERLEDES AKTIVITETSFERIE PÅ VERDENS STØRSTE ØY

Kalaallit Nunaat kaller inuittene landet sitt for. Det betyr «menneskenes land». For her har det bodd mennesker i tusenvis av år, selv om 80 prosent av øya er dekket av is hele året. Velkommen til et helt spesielt sted hvor opplevelsene er annerledes enn noe annet sted du har vært før …

Her er noen høydepunkter:

 • Et besøk til innlandsisen – en enorm isverden!
 • Jakte på den røde edelsteinen granat og speide etter moskusokser på fjellet.
 • Kulturhistorisk byvandring i Jakobshavn, Grønlands tredje største by.
 • Isfjordsvandring med spor etter eldgammel bosetning.
 • Spektakulær seiltur mellom isfjellene i Isfjorden.

Les reisemagasinet Vagabonds artikkel fra Grønland

Vanskelighetsgrad 3 støvler

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 49 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.07.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • AKTIV FERIE samarbeid med Aftenposten
 • kr 1500 i rabatt med A -kortet
Reiseleder
Lene V Sørlie

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.07.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 49 990,-
 • Grønland
 • Grønland
 • Grønland
 • Grønland båttur ved isfjell nær Qooroq, Narsarsuaq Foto: Mads Pihl - Visit Greenland
 • Grønland
 • Grønland Nasjonaldrakt Foto: Mads Pihl - Visit Greenland
 • Ilulissat med isfjell Foto: Mads Phil - Visit Greenland
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – København - Kangerlussuaq - tur til Innlandsisen

Avreise fra Oslo via København til Kangerlussuaq med ankomst kl. 11.40. (lokal tid)  Vi får servert måltider og drikkevarer under flyturen. Hotell Kangerlussuaq, ligger i en del av flyplassbygningen. Vi skal bo her 2 netter og vi skal straks ut på tur til innlandsisen. Vel tilbake spiser vi middag i hotellets restaurant. (-/-/M)

Besøk i den enorme isverdenen
Vi kjører i buss gjennom et variert og spennende landskap! Tett ved innlandsisen passerer vi et fantastisk morenelandskap. Ved enden av veien går vi opp på selve isen – en unik opplevelse! Vi tilbringer litt tid i denne enorme isverdenen før vi returnerer til vårt kjøretøy.

Underveis på turen er det sjanser for at vi kan se reinsdyr, moskusokser og alt etter sesongen, mange fuglearter og blomster.

Varighet: 5 timer

Grønland
Dag 2

Fottur til Granatfjellet

På jakt etter edelstener og glimt av moskusokser

I dag skal vi på fottur til Granatfjellet. I buss blir vi kjørt til toppen av Tacan, fjellet sør for Kangerlussuaq. Herfra kan vi virkelig nyte utsikten! Videre går turen rundt om Store Saltsø. Vi går mest nedover, selv om vi også har noe stigning. Etter ca. 2½ – 3 timer er vi fremme ved Granatfjellet.

Nå begynner vi jakten på den røde edelsteinen av granat. Denne steinen blir det laget fine smykker av. I dag har vi medbrakt matpakke på turen. I dette området holder vandrefalken til i reir ved fjellet, og er vi heldige kan vi kanskje både høre og se dem! Det hender også at vi møter moskusokser i fjellet.

Turen går tilbake langs Lake Ferguson. Sannsynligvis ser vi den flotte islomen, som har reir langs sjøkanten. Ved enden av innsjøen blir vi hentet av buss som kjører oss tilbake. Middag spiser vi i kveld på Restaurant Roklubben som ligger ved fjellet nær Lake Ferguson. (F/lunsjpakke/M)

Varighet: ca. 8 timer, Høyde: +300/-300

Dag 3

Kangerlussuaq - Ilulissat

Kulturhistorisk byvandring og eldgammel boplass

I dag flyr vi videre fra Kangerlussuaq til Ilulissat. Herfra kjøres vi til Hotel Hvide Falk for innkvartering de neste 4 nettene.

Jakobshavn ble grunnlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 innbyggere. Vi blir med på en kulturhistorisk byvandring etter ankomst. Mange sier: «Jammen, vi kan da sjøl gå rundt i byen?» Ja, det kan du helt sikkert, men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestikk dypere. Start dine opplevelser med å få en dypere forståelse av Grønlands kultur og historie, noe som setter alle andre opplevelser på Grønland i et større perspektiv.

På denne byvandringen forteller guiden byens historie, om den grønlandske kulturen og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarsirkelen. Underveis passerer vi Knud Rasmussens fødehjem, samt den gamle trekirken Zions-kirken. (F/-/M)

Varighet: ca. 2 timer

Ilulissat
Dag 4

Isfjordvandring - seiltur på Isfjorden

I dag blir vi med på isfjordsvandring. Ilulissats flotte isfjell danner kulissen for den gamle boplassen Sermermiut beliggende halvannen kilometer syd for byen. Gjennom 4000 år gammel bosetning er det forskjellige inuitkulturer, og i dag kan man ennå se rester av disse som vitner om deres tilstedeværelse.

Vi hører historien om grønlendernes liv og skikk før europeernes ankomst, vi ser ruiner og kan nå merke permafrosten med våre egne hender. Hvert år den 13. januar vandrer byens befolkning ut til «Holms bakke» ved isfjorden for å synge solen velkommen etter den lange mørke polarnatten.

Etter et par timers vandring, hvor guiden har vist og fortalt oss om boplassen Sermermiut, kællingekløften og de gamle inuitgravene, tar vi på denne utflukten frokostpause på Holms Bakke. Vandreturen går deretter videre langs Isfjorden, og guiden forteller oss om flora, fauna, geologi og ikke minst historien om den allesteds nærværende isen!

Se toppen av utallige isfjell – en uforglemmelig opplevelse

Om kvelden, kl. 22.00, er vi klare for seiltur til Isfjorden! Nesten alle besøkende i Ilulissat velger en seiltur mellom isfjellene minst en gang. Årlig strømmer det mer enn 46 km3 is fra Ilulissat isbreen og ut i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjell som kan bli flere hundre meter og strekke seg over 100 meter opp over havets overflate.

Ved Isfjordens munning strander disse kjempene. Her har vi mulighet til å seile mellom dem. Isfjellene er flotte i all slags vær. I solskinnet er det kontraster, i overskyet vær ser vi blå nyanser komme flott frem. En unik opplevelse som folk reiser tilbake til Ilulissat for å oppleve – igjen og igjen. Båtturen varer ca 2 timer. (F/lunsjpakke/M)

Varighet: 5 timer, Høyde: +200/-200

Gønland
Dag 5

Bygda Oqaatsut og vandring til Ilulissat

Besøk i hvalfangerbygda og fottur langs kysten

Isolerte små bygdesamfunn er spesielt for Grønland. De har både internett og flatskjerm i bygdene, men livet leves i et annet tempo. For bare en generasjon siden bodde størstedelen av den grønlandske befolkning i de mange små bygdene som lå som en perlerekke langs kysten. I dag bor de fleste i byene, men omkring Ilulissat ligger det ennå fire livskraftige bygder.

En av disse er Oqaatsut også kjent som Rodebay. Gjennom flere århundrer var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, herav navnet Rodebay. Den dag i dag trekkes det jevnlig hvaler på land i denne gamle bygda. Naturskjønn plass, ca. 15 kilometer nord for Ilulissat, ligger denne bygda som i dag har 45 innbyggere, egen skole, kirke, kjøpmann og den lille restauranten H8 i den gamle kolonibygningen.

Vi seiler fra Ilulissat nordover til Oqaatsut og går en liten tur rundt i bygda før selve fotturen begynner. Ruten er 22 km og går fortrinnsvis langs kysten sydover tilbake til Ilulissat. (F/lunsjpakke/M)

Varighet: ca. 7 timer, Høyde: +200/-300

Dag 6

Bygda Ilimanaq og vandring Nordre Hus og Lille Eqi

Besøk i den forlatte bygda og glemte gravplass.

Vi blir fraktet med båt til Ilimanaq hvor vi starter dagens fottur. Vi setter kurs opp over bakketoppen, hvor det mot syd er en flott utsikt ned over Ilimanaq fargerike hus, mot nord ser vi isfjell og den fantastiske Kangia Isfjorden. Det er isfjorden som setter retningen for dagens fottur. Nordre Hus ligger tett ved isfjorden, etter at vi har passert den gamle gravplassen. På den andre siden av bakketoppen er der rester fra en eldre torvhytte. Vi spiser vår medbrakt matpakke på turen hvor vi har en flott utsikt mot isfjellene. Er vi heldige kan vi se hvaler og ikke minst de kjempestore moskusoksene. Fotturen ender ved Norde Hus hvor båten venter for å bringe oss tilbake til Ilulissat. (F/lunsjpakke/M)

Varighet: ca. 6 timer, Høyde: +200/-200

Grønland
Dag 7

Formiddagen på egenhånd

I dag har du formiddagen til egne gjøremål, og gled deg, det er mange muligheter for aktiviteter i Ilulissat! Ta en titt i de spennende husflids- og suvenirbutikkene, besøk kunsthåndverkeres verksteder eller de to museene i Ilulissat – bymuseet som ligger i Knud Rasmussens fødehjem og Ilulissat kunstmuseum som har en stor samling av gullalder-maleren Emanuel Petersens Grønlandsmalerier, men som også byr på temporære utstillinger av nåtidens kunstnere. Du kan også ta en ekstra vandretur på den gule ruten langs Isfjorden, denne er godt merket eller hva med en kajakk tur mellom isfjellene, en opplevelse!

Vi har avreise fra Ilulissat kl. 22:00 via Kangerlussuaq med ankomst København neste morgen. (F/-/-)

Dag 8

København - Oslo

Ankomst København kl. 08:00. Avreise til Oslo kl. 11:50 med ankomst kl. 12:55.

Grønland Nasjonaldrakt Foto: Mads Pihl - Visit G

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3 Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger. Du må våre vant til å ferdes i ulendt terreng. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo samt innenriks Grønland med SAS og Air Greenland
 • All lokal transport på Grønland
 • 2 netter på Hotel Kangerlussuaq med frokost og middag
 • 4 netter på Hotel Hvide Falk med frokost og middag
 • 4 x matpakker på vandring til Granatfjellet, Isfjordsvandringen, Oqaatsut, Ilimanaq
 • Tur til innlandsisen med buss
 • Fottur til Granatfjellet
 • Kulturhistorisk byvandring
 • Seiltur på Isfjorden
 • Isfjordsvandring
 • Seiltur til bygda Oqaatsut og fottur til Ilulissat
 • Seiltur tur-retur til bygda Ilimanaq og fottur
 • Reiseleder Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltrom kr. 4530
 • Drikkevarer
 • Lunsjer og annet som ikke er beskrevet
 • Reiseforsikring
 • Tips til lokalguide/sjåfør

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj/lunjspakke, M= middag.

Fotograf til bildeserien er Mads Pihl – Visit Greenland

Vi tar forbehold om endringer i program, flytider, flyskatter og valutakurser som vi ikke er herre over.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguidene er engelsktalende. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 15, maksimum 22 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen oppbevares på hotellene da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til utfluktene.

Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er danske kroner. Prisnivået på Grønland er generelt høyt. Kontantautomater og bruk av kort er godt utbredt, men sørg alltid for en god kontantreserve i danske kroner. I mindre bygder kan man ikke forvente å bruke betalingskort.

Litteratur og kart. Ønsker en litteratur og kart over Grønland anbefaler vi å sjekke på Nomaden.

http://www.nomaden.no

Vi kan anbefale Politikens Forlag som har Turen går til Grønland.

Tidsforskjell. Grønland ligger fire timer etter Norge (-4timer)

Transport. Foregår vanligvis med skip eller fly mellom byene, siden det ikke finnes veinett som forbinder byene. På utflukter foregår transporten med busser av en standard som passer veiforholdene.

Visum: Bare pass nødvendig for nordmenn

Elektrisitet: Grønland har 220 volt, samme som Norge, og samme type stikkontakter.

Fakta om Grønland

Grønland er verdens største øy og nesten 80 % av dette selvstyrte området er dekket av en iskappe og mange isbreer. Likevel er det isfrie arealet nesten like stort som hele Sverige, men kun en ganske liten del av dette er dyrkbart land. Grønland har knapt 56.000 innbyggere, og omtrent 17.000 av dem bor i hovedstaden Nuuk. Grønland er en del av kongeriket Danmark, men har en høy grad av selvstyre som sist ble utvidet i 2009. Selvstyret omfatter imidlertid ikke rikspolitiske saker, som blant annet utenriks- og sikkerhetspolitikk og valutapolitikk. Grønland er ikke EU-medlem, men har en særskilt fiskeriordning og er blitt tatt opp som ett av de såkalte oversjøiske landene og territoriene som har særskilte forbindelser med EU. Sel- og hvalfangst, fiskeri og jakt er de primære inntektskildene på Grønland. Landet har også stigende inntekter fra turisme og en del gruvedrift.