Hvor skal jeg reise på safari?

eli-180x180

Av Eli-Ann Nerhagen eli-ann@escape.no

Valgmulighetene på safari er mange, og det er ikke lett å finne ut hvor du skal reise for å få den ultimate safariopplevelsen.
Jeg vil derfor tipse om hvor du skal reise på safari, enten for første gang, eller deg som ønsker mer utfordringer. Å reise på safari er ikke som å besøke en dyrepark. Hva du får se er det umulig å si på forhånd og det er det som gjør det så spennende.
Kanskje får du oppleve å se verdens raskeste landpattedyr, geparden, som kan nå en topphastighet på 120 km i timen. Kanskje får du se en løveflokk som dormer i solen etter nattens jakt, eller en elefantflokk ved bredden av en elv.

Kontakt meg, så skreddersyr jeg din safaridrøm. 

Safari for nybegynnere:

Sør-Afrika

Sør-Afrika er et fantastisk ferieland som byr på det meste man kan ønske seg av en ferie; vakker natur, dyreliv, strender, historiske byer, god mat, deilige viner og spennende shopping. Sør-Afrika er trygt, med god infrastruktur og lodgene er av meget god standard.

Et av landets største trekkplastre er dyrelivet, som kan oppleves i både statlige nasjonalparker og private reservater.

Den mest kjente nasjonalparken er Krüger nasjonalpark som strekker seg cirka 400 km fra nord til sør og 70 km fra øst til vest. Her finner du «The Big Five»; elefant, løve, neshorn, leopard og bøffel, samt en rekke andre dyrearter. Over 147 pattedyr og over 500 fuglearter finnes i denne nasjonalparken. Inne i parken er det både luksuriøse og enkle safaricamper.

Mange velger å leie bil i Sør-Afrika, og følger du rådene med hensyn til når og hvor det trygt er å kjøre, er dette en fin måte å oppleve landet på. Detaljert kart og veibeskrivelse får du samtidig med bilen.

Tips

 • Cape Town: en av verdens vakreste byer.
 • En times kjøretur nord for Cape Town ligger Sør-Afrikas viktigste vindistrikt, kalt The Winelands, med vakre, gamle vingårder fra tidlig europeisk bosetting.
 • Garden Route er navnet på den kjente og vakre strekningen langs den sørlige kysten av Sør-Afrika gjennom provinsene Western og Eastern Cape. Mellom Knysna og George kan man reise med Afrikas siste gjenværende damplokomotivdrevne passasjertog.
 • Makutsi Safari Springs: Her bor du midt i den afrikanske bushen og kan nyte bassenger med oppvarmet, mineralholding vann, dyrelivet med «The Big Five» og flotte utflukter.

Safari for viderekommende:

Kenya

Er målet for Afrikareisen først og fremst å se ville dyr, anbefaler vi Kenya eller Tanzania. Her får du garantert se mange dyr og som regel behøver du ikke kjøre langt for å treffe på dem i sitt rette element. Kenya er det minste landet og du kommer raskt ut i bushen.

Kenya har mange områder og nasjonalparker verdt å besøke; Samburu, Nakurusjøen, Mount Kenya, Amboseli og Tsawo, i tillegg til Masai Mara, som er den mest kjente parken med millioner av sebraer og gnu som kommer fra slettene i Serengeti.

Tanzania

Det sies at ikke noe land i Afrika kan måle seg med Tanzania når det gjelder natur og dyreliv. Kilimanjaro, Ngorongoro, Serengeti, Zanzibar er navn som assosieres med noe storslagent og spennende. Ordet Serengeti betyr «uendelig stort» og det er nettopp det Serengeti er. Serengeti er Tanzanias eldste og mest kjente nasjonalpark.

Ngorongorokrateret er helt unikt. Dette sies å være verdens største åpne vulkankrater og nede i bunnen av krateret er det et fantastisk dyreliv.
Ta gjerne turen innom Tarangire og Manyara også.

Tips

 • Kenya: Basecamp Masai Mara skiller seg ut fra andre camper i Kenya ved sitt sterke samarbeid med masaiene, sitt engasjement i lokalmiljøet og sitt sterke fokus på økoturisme.
 • Klassisk Kenyasafari med kombinasjon av lodge og telt. Turen går til Samburu, foten av Mount Kenya, Ndkurusjøen og Masai Mara.
 • Tanzania: Kilimanjaro – Afrikas høyeste fjell er en av de absolutt største severdighetene i Tanzania.
 • Den årlige vandringene av dyr,The Migration, kan oppleves både i Kenya og Tanzania til forskjellige tider på året. Omkring 1,5 millioner gnuer, 200 000 sebraer og 500 000 thomsongaseller er med på dette årlige dramaet som utspiller seg i Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania. Dyrene følger regnet, det vil si tilgangen på friskt gress.

Safari for viderekommende:

Botswana

Okavango, verdens største innlandsdelta, i Botswana er de ville dyrenes paradis der krokodiller og flodhester, bøfler og elefanter, antiloper og mange andre dyr lever i og ved vannet. I deres fotspor følger de store rovdyrene.


Særlig imponerende er de store elefantflokkene i Chobe National Park. Botswana har med cirka 120 000 elefanter den største elefantbestanden i verden. Det er fantastisk å se elefantene langs elvebredden
mens du selv sitter på båtdekket og flyter behagelig nedover elven. Flokker med bøfler, flodhester og enorme krokodiller er også en del av scenen.
Okavango opplever du best i en mokoro, dvs. at du selv sitter behagelig tilbakelent i en kano av den lokale sorten mens du stakes gjennom kanalene av lokale folk.

 

Tips

 • Kombiner gjerne med Victoriafallene: De fantastiske vannfallene er hele 1700 meter bred og faller 100 meter ned i en dyp kløft. I regntiden faller det cirka 545 millioner liter vann hvert minutt og danner en enorm vannsky. «Røyken som tordner » kaller de innfødte dette fantastiske naturfenomenet.

Namibia – Afrikas juvel

Her finner du verdens største sanddyner, langbente ørkenelefanter og merkelige ørkenplanter som kan bli 2000 år gamle. Namibia passer for deg som allerede har vært i Afrika, men som vil oppleve variasjoner i natur og fauna utover det de tradisjonelle safarilandene kan by på.

Landets store trekkplaster er Etosha nasjonalpark. Den store sølvskimrende flaten der kalles The Pan og er hjem for tusenvis av dyr som trekkes til vannhullene. Andre store attraksjoner i Namibia er de enorme sanddynene ved Sossusvlei og Fish River Canyon, verdens største juv etter Grand Canyon i USA.

Hva med gorilla og sjimpansetrekking i Uganda?

Reis med G Adventure på en av verdens mest unike dyreopplevelser! Møtet med de utrydningstruede fjellgorillaene vil være et minne for livet. Denne regionen har selvsagt også andre primater, deriblant menneskets nærmeste slektning; sjimpansen. Møt den fargerike lokalbefolkningen og opplev Øst-Afrika på sitt mest innbydende.

Tips

 • Hvorfor ikke avslutte safarien med badeferie ved Det indiske hav? Både Seychellene og Zanzibar lar seg lett kombinere både med Kenya og Tanzania.
 • Eksklusive privattog i Afrika – en unik måte å se dyrene på

SE BILDER FRA MASAI MARA