Afrika – et eventyr på langs

/ Kenya, Zambia, Zimbabwe og Sør-Afrika på en og samme tur!

 • Opplev dyrelivet i Kenyas nasjonalpark Masai Mara
 • Føl bruset fra Afrikas største foss – Victoriafallene – på grensen mellom Zambia og Zimbabwe
 • Nyt et lite cruise i solnedgang på elven Zambezi
 • Mulighet for ekstrautflukt til Botswana med Chobe Nasjonalpark
 • Bli kjent med Cape Town, en perle av en by på det sydvestlige hjørnet av Afrika
 • Besøk Robben Island og Table Mountain
 • Bli med på tur til Afrikas sydvestligste punkt – Kapp det gode håp
 • Smak på viner i verdensklasse i vinområdet rundt Stellenbosch og Franschhoek

Vi omfavner et knippe afrikanske land på denne reisen, og vi starter først med å invitere til en uforglemmelig tur til «Det virkelige Afrika» hvor du vil få oppleve det eksotiske dyrelivet på sitt beste. Kenya er et vakkert land, og kjent for å by på de aller beste safari-opplevelsene i hele Afrika. Den kjent «Rift Valley» skjærer seg gjennom landet og danner innsjøer og ideelle habitater for de ville dyrene som på mange måter konstituerer Afrika for de fleste av oss. Vi lander i Nairobi som både er navlen og navet i Øst-Afrika, og vi kjører direkte videre til Masai Mara. Her får vi store safari-opplevelser og et møte med det stolte folkeslaget masaiene med sin fargerike kultur!

Vi forsetter ferden sørover til Zambia og Livingstone som ligger rett ved den mektige Zambezi-floden og ikke minst Victoria-fossen. Vi tilbringer 3 hele dager her fylt med fossefall, båttur på Zambezi ved solnedgang, og vi skal også over til Zimbabwe en tur. Frivillig utflukt går til Chobe-parken i Botswana hvor du kan få nok en safariopplevelse – både til vanns og til lands.

Vi avslutter reisen i Cape Town, den spennende metropolen på Afrikas sørvestlige hjørne. Her skal vi opp på Table Mountain, vi skal ned til Kapp det Gode Håp, besøke den lille pingvinkolonien på Boulders Beach, vi skal ut på Robben Island hvor Nelson Mandela i mange år satt fengslet, og vi skal også bli kjent med det store vinområdet i området rundt Stellenbosch.

Dette blir en drømmereise der minnene vil være med deg for alltid!

Velkommen til Afrika!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 42 310,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.10.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Reiseleder
Kari Forberg Bye

Avreiser

 • Avreisedato 03.10.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 42 310,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Onsdag 3. okt 18: Oslo - Paris - Nairobi

Vi tar et ettermiddagsfly fra Oslo til Paris hvor vi har et kort flybytte før kursen settes direkte mot Kenyas hovedstad Nairobi. (Middag – på flyet)

Dag 2

Torsdag, 4. okt 18: Nairobi - Masai Mara

Vi ankommer Nairobis internasjonale lufthavn tidlig om morgenen, og etter pass- og visumkontroll blir vi så møtt av vår lokale engelsktalende guide. Det blir en kort introduksjon før vi setter kursen mot Masai Mara. VI blir hentet i jeeper, som også blir transportmiddelet vårt de nærmeste dagene – både på landeveien til/fra Masai Mara og også under de såkalte gamedrives, hvor vi skal ut å se på dyr og natur.

Masai Mara er den nordre delen av Serengeti-sletten som strekker seg langt sørover i Tanzania. Vi kjører gjennom Kenyas kornkammer med store åkrer av hvete og bygg. Vel framme skal vi bo på en teltlodge som ligger flott til ved en liten elv. Først blir det lunsj, og ca. kl. 16:00 begynner vår «game drive» (safari) i en av verdens mest dyrerike nasjonalparker. Her begynner den virkelige safari, – en utrolig vakker og spennende opplevelse! Her begynner den virkelige safari, – en utrolig vakker og spennende opplevelse! I perioden august til oktober er det årlige dyretrekket her i Masai Mara og, og er vi heldige vil vi få se hundretusener av sebra, gnu og alle de andre dyrene som er på vandring på denne tiden av året. Det er bare fantastisk og må oppleves!

Rangerne (sjåførene/guidene) som er med oss, har øyne og ører så absolutt med seg, og de gjør alt de kan for at vi skal oppdage så mange ulike dyrearter som mulig på safariturene. Vi er tilbake på lodge’n i kveldingen og om kvelden står middagsbordene dekket. (Frokost – på flyet, lunsj og middag)

Dag 3

Fredag, 5. okt 18: Masai Mara

I dag blir det safari både morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca. kl. 06:00 for å dra ut ved daggry til en tidlig safari og oppleve når naturen våkner til liv. Vi er tilbake ca. kl. 09:00 til frokost. Vi får nå tid til å slappe av litt før det igjen skal serveres lunsj, og mulighet til et bad i svømmebassenget før vi får litt kaffe og te og drar ut på ny safari om ettermiddagen. Masai Mara er også kjent for stor populasjon av løver, og særlig for hannene med stor svart manke. Parken har også masse elefanter som ofte kan de ses i store flokker. Alle «de fem store» holder til i Masai Mara, og hvis vi er heldige får vi se alle disse fem dyreartene – løve, elefant, leopard, vannbøffel og nesehorn – som kalles «the big five», ikke fordi de er størst, men fordi man ble en «stor» jeger i kolonitiden hvis man greide å felle alle disse fem! Som vanlig blir det middag om kvelden. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 4

Lørdag, 6. okt 18: Masai Mara - Nairobi

Etter frokost sjekker vi ut av rommene/teltene og gjør oss klar til avreise tilbake til Nairobi. Vi forlater Masai Mara og ankommer Kenyas hovedstad rundt lunsjtider. Da sjekker vi inn på hotellet vårt og har resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Reiseleder vil arrangere en ettermiddagsutflukt til Karen Blixen-museet dersom det skulle være interesse for det, og dette betales det i så fall for direkte på stedet. (Frokost)

Dag 5

Søndag, 7. okt 18: Nairobi - Livingstone

Det blir en svært tidlig start på dagen i dag, da flyet videre til Livingstone allerede går i 7-tiden om morgenen. Dette gir oss da en ankomst før lunsjtider i Zambias sydlige grense og byen Livingstone – oppkalt etter den britiske misjonæren og oppdagelsesreisende David Livingstone.

Vi sjekker inn på vårt hotell og har ettermiddagen til fri disposisjon. Da kan det bli godt å slappe av litt ved svømmebassenget.

Senere på ettermiddagen blir vi så hentet på hotellet for å oppleve et cruise på Zambezi-elven ved solnedgang. Her er det normalt mange flodhester å se, og mens vi nyter en lokal cocktail og litt snacks kan vi beundre solnedgangen og den flotte naturen rundt oss. (Frokost)

Flodhest i Zambezielven
Dag 6

Mandag, 8. okt 18: Livingstone og Victoriafallene

Etter frokost blir vi møtt av vår lokalguide som skal ta oss med på en tur hvor vi skal få oppleve Victoria-fossen på nært hold – og da både i Zambia og Zimbabwe, så det er viktig at alle har med seg passene på turen.

Vi får fyldig informasjon både om hvordan fossefallet ble formet av naturen, og hvordan fossen og den omkringliggende naturen har hatt innvirkning på lokale tradisjoner og levesett. Vi har lunsj underveis.

Ettermiddagen til fri disposisjon. (Frokost, lunsj)

Victoriafallene i Zambia
Dag 7

Tirsdag, 9. okt 18: Frivillig utflukt til Botswana og Chobe Nasjonalpark

Hele dagen til fri disposisjon. (Frokost)

Tilleggsutflukt: (påmelding senest 1 måned før avreise)
I dag kan du melde deg på en heldagstur til Botswana og Chobe Nasjonalpark.
Chobe ligger bare 1 ¾ times kjøring fra Livingstone og er et av de største safariområdene i sørlige Afrika. Denne parken er spesielt kjent for den store mengden av elefanter som lever der. Chobe-elven renner sakte over Caprivi-sletten og danner et viktig område for store flokker av vannbøfler, elefanter, sebraer og impalaer – og naturligvis tett fulgt av rovdyr som løver, hyener, leoparder og også de etter hvert så sjeldne villhundene.

Turen over til Chobe inkluderer en spennende kryssing med båt over Zambezi-elven hvor 4 land møtes (Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia). Vi får med oss en morgensafari på elven, og da blir det servert te, kaffe, annet drikke og snacks om bord. Normalt ser man her tallrike fugleflokker, mange grupper av flodhester og store krokodiller. Etter båtturen spiser vi lunsj på Chobe Safari Lodge som ligger på et høydedrag overfor elven. På ettermiddagen får vi game drives i åpne kjøretøyer, og vi begir oss da rundt i parken, og etter hvert ned til grensepasseringsstedet for toll/passkontroll, og vi er snart tilbake igjen på hotellet i Livingstone.

Løver
Dag 8

Onsdag, 10. okt 18: Livingstone - Cape Town

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen i Livingstone for å ta et formiddagsfly direkte til Cape Town.

Etter ankomst og toll/passkontroll i Cape Town blir vi kjørt til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen og kvelden til fri disposisjon, og reiseleder tar gjerne turen til Waterfront for middag sammen med dem som måtte ønske dette. (Frokost)

Dag 9

Torsdag, 11. okt 18: Cape Town - Robben Island og Table Mountain

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden.

Vi starter dagen med et besøk ute på Robben Island, og her får vi et interessant møte det gamle høy-sikkerhets fengslet. Vi får også møte en tidligere politisk fange som satt fengslet der. Det blir også en liten rundtur i buss ute på selva øya, før vi returnerer med båten. Dagens lunsj blir tilrettelagt, men er ikke inkludert.

Tilbake i byen tar vi taubanen opp på Table Mountain cirka 1 100 m over havet (værforbehold), der utsikten kort og godt er formidabel! Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene, Bo’kaap eller Malay-kvarteret. Området har i dag rundt 6000 innbyggere, vesentlig muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere etter tidligere slaver hentet fra både Afrika og Asia. Hit kom en broket blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere, samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig Kardemommeby-følelse. Etterpå avslutter vi ved Waterfront med sine restauranter, kafeer og butikker. I dag er dagen for å nyte det som Cape Town har å by på, og selv velge hvor middag skal nytes. Reiseleder gir selvsagt forslag og tilbud om å spise samlet for dem søm ønsker det. (Frokost)

Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika
Dag 10

Fredag, 12. okt 18: Cape Town - Kapp det gode håp

Etter frokost setter vi kursen mot Kapp det gode håp i et meget vakkert naturlandskap. Før vi ankommer det sydvestligste stedet i Afrika, der Atlanterhavet møter Det indiske hav, skal vi på en kort selsafari med båt fra Hout Bay og ut til Seal Island (værforbehold). Kapp det gode håp er i dag et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Turen går så østover til Simons Town hvor lunsj blir tilrettelagt, men ikke inkludert. Vi kjører opp til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Det stedlige fyrtårnet er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Herfra går turen til pingvin-kolonien ved Boulders Beach. De artige «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på! Vi returnerer så til Cape Town etter å ha vært innom den botaniske hagen i Kirstenbosch. (Frokost)

Boulders beach, Sør-Afrika
Dag 11

Lørdag, 13. okt 18: Cape Town - Vindistriktet

Etter frokost setter vi kursen mot Paarl og vinområdet i Sør-Afrika. Dette området er velsignet av naturen på flere måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår og gir vin av ypperste kvalitet.

Omgivelsene er elegante og vakre, og her blomstrer Sør-Afrikas rike mat- og vinkultur. Vi skal selvsagt besøke vingårder hvor det blir omvisning og vinsmaking.

Turen til vindistriktet blir ikke komplett uten et besøk i Sør-Afrikas nest eldste by og selve hovedstaden i vinområdet – Stellenbosch – men også den koselige lille byen Franschhoek står på programmet før vi setter kursen tilbake til Cape Town. (Frokost)

Dag 12

Søndag, 14. okt 18: Cape Town - Amsterdam

Frokost på hotellet. Denne dagen er til fri disposisjon, men reiseleder vil ta initiativ til å utforske noe av byen igjen – og finne hyggelige steder å spise både lunsj og middag.

Utsjekk denne dagen må skje innen ca. kl. 12.00, men bagasje kan uten problemer oppbevares på hotellet frem til avreise. KLM har avgang til Amsterdam nærmere midnatt, så det blir avreise fra hotellet i 20-tiden. (Frokost, Lett snacks/middag – på flyet)

Dag 13

Mandag, 15. okt 18: Amsterdam - Oslo

Ankomst Amsterdam på formiddagen, og etter et flybytte her er vi tilbake på Oslo Lufthavn litt utpå ettermiddagen.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Nairobi – Livingstone – Cape Town – Oslo med Air France, Kenya Airways og KLM på økonomiklasse
 • Flyskatter per 23. feb 18 (kr 5 121,- per person)
 • Opphold i Kenya i henhold til ovennevnte program. Helpensjon under safarioppholdet
 • Opphold i Zambia/Zimbabwe i henhold til ovennenvte program. Frokost inkludert samt én lunsj.
 • Opphold i Sør-Afrika i henhold til ovennevnte program. Frokost inkludert.
 • Lokale engelsktalende guider
 • Inngangsbilletter til alle severdigheter som skal besøkes, parkavgifter
 • Norsk reiseleder med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
 • Visum til Kenya, Zambia og Zimbabwe. Fås ved ankomst og koster ca. USD 50,- pe person per land
 • Viktig å vite er at Zambia og Zimbabwe tilbyr et felles visum gjeldende for begge land -og her må man be om «multiple entries» siden grensene skal krysses flere ganger i området.
 • Øvrige måltider som ikke er inkludert i pakken – samt drikke til maten
 • Tips til guider/rangere/sjåfører etc.
 • Vaksiner
 • Frivillig utflukt til Botswana og Chobe Nasjoalpark: Kr 1 530,- per person
  Dette inkluderer parkavgifter, transport, guider, snacks/drikke på båtsafari samt lunsj m/drikke på lodgen.

Merk at for sikker innreise til Sør-Afrika må navn i flybillett stemme 100% overens med navn i passet. I tillegg må passet ha 2 blanke sider ved siden av hverandre samt være gyldig i minst 6 måneder etter retur til Norge.