Selfie med tre damer.

Innholdsrikt elvecruise

Publisert: 15. mai 2024

Kunst, historie og fransk idyll på Seinen

I april hadde Maja, Karoline og Vibeke fra Escape-kontoret gleden av å være med på skipet Amadeus Diamond som seiler fra Paris til Le Havre og tilbake.

Vi kom hjem med en nyfunnet kjærlighet for Normandie-regionen, beriket med kunstnerisk og historisk innsikt, utrolig hyggelig bekjentskap og ikke minst var koffertene fulle av franske delikatesser!

Kart over elvecruise på Seinen.

Kart over elvecruise på Seinen.

Bli med på eventyret!

Dette elvecruiset er proppfullt av spennende utflukter og vi hadde SÅ mange flotte opplevelser som vi gjerne vil dele. Vi var et kor av stemmer som sa «WOW, se så vakkert!» minst 100 ganger i løpet av uken, og det med god grunn. Nord-Frankrike er virkelig en perle.

Les videre for å finne ut av hvordan dagene våre så ut og hvilke spennende aktiviteter og utflukter vi var med på.

Dag 1: Ombordstigning, charcuterie og spontan kveldsutflukt

Skipet Amadeus Diamond med kofferter som blir lasset på skipet

Ombordstigning på Amadeus Diamond.

Img 8439

Deilig charcuterie med saftige baguetter.

Reisen vår begynte i Poissy, og ved ankomst var stemningen stor for charcuterie! Vi fant raskt en koselig kafé som leverte akkurat det vi var ute etter.

Deilige lokalproduserte oster, nydelig spekemat, saftige baguetter og sylteagurker med et tilfredstillende knekk – det blir ikke særlig bedre enn det! Men jo, med et par friske glass Crémant var lunsjen komplett, og vi tok veien tilbake til skipet.

Tempimagen9fobq

Vår reiseleder Dag.

Tempimagexhl5n0

St. Maclou kirken i Conflans-Sainte-Honorine.

Under middagen seilte vi videre til Conflans-Sainte-Honorine – en sjarmerende liten by som ligger i krysset mellom Seinen og elven Oise. På grunn av sin strategiske beliggenhet regnes Conflans-Sainte-Honorine som hovedstaden for Frankrikes indre vannveier.

En skattekiste av kunnskap

Ved ankomst overrasket vår reiseleder Dag oss med en spontan kveldsutflukt! Dag er som en vandrende historiebok, og han er gull verdt å ha med seg på et elvecruise som dette hvor stedene vi besøker er gjennomsyret av historie.

2

Takdetaljene i St. Maclou kirken.

3

Det var relativt sent på kvelden og vi var alene i kirken.

Vårt første stopp på utflukten var Tour Montjoie. Tour Montjoie er restene av et tårn som en gang i tiden ble brukt til å vokte byen mot uønskede inntrengere som kom via Seinen. Derfra dro vi videre til St. Maclou kirken som var ydmyk i både sin størrelse og prakt – spesielt i forhold til de andre kirkene vi kom til å besøke senere på turen!

Det er noe uenigheter om når kirken ble bygd, men de fleste historikerne er enige om at det var et sted mellom 1000 og 1100-tallet. Selv om kirken var relativt enkel, var det spesielt å stå inne i et bygg som er såpass gammelt og godt bevart. Tenk på alle menneskene som har vært innom dette bygget i løpet av alle disse århundrene.

På stien som tok oss fra Tour Montjoie til St. Maclou-kirken hadde vi utsikt utover Seinen, og vi fikk også et ørlite glimt av Eiffeltårnet som selvfølgelig var stas.

Dag 2: I Vincent van Gogh sine fotspor

6

Den svært engasjerte lokalguiden Olivier.

Img 8500

En liten suvenir fra utstillingen.

Turens første offisielle utflukt

På dag to av elvecruiset var det duket for den første «offisielle» utflukten. Etter frokosten om bord på skipet sto bussene klare for å ta oss med til Auvers-sur-Oise – en pittoresk landsby som har vært et yndet tilfluktssted for kunstnere i flere århundrer.

Lokalguiden vår, Olivier, var selv en kunstner og musiker. Hans detaljerte beskrivelser av impresjonismens malerteknikker og livet til Vincent van Gogh var intet annet enn imponerende. Gjennom hans lidenskapelige formidling fikk vi virkelig føle engasjementet og kjærligheten han har for faget.

4

Våre flotte gjester, Terje og Turid.

Dsc03619

Chateau de Lery.

Mens vi vandret langs de brosteinsbelagte gatene, fikk vi gleden av å møte to av våre fine gjester, Turid og Terje. Vi lot heller ikke sjansen gå fra oss til å forevige øyeblikket med et flott bilde av dem!

Vi besøkte også Chateau de Lery som hadde en utstilling dedikert til de fire siste årene av livet til en av impresjonismens viktigste kunstnere – nemlig Vincent van Gogh.

Lunsjen var klar til vi kom tilbake fra utflukten, og etter måltidet nøt vi et par timer med fritid i Conflans-Sainte-Honorine, før vi satte kursen videre mot neste destinasjon. Noen valgte å slappe av om bord, noen brukte tiden til å se byen, og andre dro for å nyte et glass vin i de sjarmerende barene langs vannkanten.

Dag 3: Bonjour Rouen!

Img 8576

Fargerike trehus i Rouen.

Dsc03690

Vår lokalguide i Rouen som var en absolutt solstråle!

Rouen er en skikkelig skjønnhet og regnes som Normandie sin historiske og kulturelle hovedstad. Denne livlige byen har en imponerende samling av middelaldersk og gotisk arkitektur, et rikt utvalg severdigheter, og den har vært hjemmet til flere berømte skikkelser gjennom århundrene. Det var blant annet her den franske heltinnen Jeanne d'Arc ble rettsforfulgt og dømt i 1431.

Dagen vår begynte med en guidet vandretur gjennom byen hvor vi besøkte mange av de viktigste severdighetene. Etter dette hadde vi hele ettermiddagen fri hvor vi kunne utforske Rouen på egen hånd. Vi fikk knallvær utover ettermiddagen med hele 26 grader på det varmeste – for en herlig dag det var!

Et gotisk mesterverk

Katedralen i Rouen er rett og slett majestetisk! Den ikoniske kunstneren Claude Monet skapte en bemerkelsesverdig serie malerier av katedralen mens han oppholdt seg i Rouen, og dette verket regnes som et av hans fremste bidrag til impresjonismen. De intrikate detaljene og dekorasjonene på katedralen er helt utrolige, og vi kunne ikke slutte å undre oss over hvordan den ble konstruert. Denne katedralen er en drøm for de av oss som er beundrere av gotisk arkitektur.

En fransk klassiker til lunsj

Til lunsj ble det en kjent og kjær fransk klassiker – croque monsieur. Croque monsieur er et ostesmørbrød som består av to skiver ristet brød med ost og skinke mellom skivene, og en generøs mengde bèchamelsaus på toppen. Smørbrødet blir ofte servert med pommes frites og salat. Vi storkoste oss i sola med denne herligheten, og det var ikke en smule igjen på noen av tallerknene våre. Det er som regel en god indikator på fornøyelsesskalaen, det!

... og vi fortsetter med de franske godsakene

Ingen tur til Frankrike er komplett uten makroner! Disse delikate små kunstverkene er ikke bare vakre å se på, de smaker også helt himmelsk – spesielt når de er laget av dyktige konditorer. Konsistensen er minst like viktig som smaken selv. En god makron skal ha en supertynn, delikat og sprø skorpe. Når du biter igjennom den, skal du bli møtt med et seigt indre før tungen lander på den silkeglatte ganachekremen i sentrum. Mmmmm...


Shopping?

Vi kunne kanskje ha spart shoppingen til Paris, men det ble for vanskelig å stå imot fristelsen. Rouen har de fleste store kjedene, men det som er mest spennende er alle de små, sære og unike småbutikkene. Det ble som en liten skattejakt, og kortet stod i fyr og flamme da shoppingen var over. Fyr og flamme er kanskje en liten overdrivelse, men det ble godt brukt!

Dag 4: Livlig lørdagsmarked og frisk havbris

Denne dagen var en storfavoritt blant både gjester og Escape-gjengen. Vi var på to fantastiske utflukter som gjorde at vi ble helt forelsket i denne vakre delen av Frankrike.

I løpet av natten hadde vi lagt til kai i havnebyen Le Havre – en av Frankrikes viktigste havner. Le Havre ble kraftig bombet under andre verdenskrig og måtte nærmest fullstendig gjenoppbygges etter krigen.

Dsc03776

På vandring gjennom vakre Honfleur.

Dsc03804

Utover dagen var det mange barn som fikk gleden av denne hestekarusellen.

Honfleur – som i et eventyr

Den første utflukten tok oss til Honfleur – en havneby som ser ut som om den er blitt dratt rett ut av et eventyr. Hvis du ikke har vært der ennå, burde du absolutt sette det på lista!

Her fikk vi oppleve lørdagsmarkedet, liv, latter og karneval. Vi spiste pannekaker og fikk servert lokal eplejuice og eplesider. Normandie-regionen er kjent for sine epleprodukter, og de falt godt i smak.

«Dette stedet får meg til å føle meg som en Disney-prinsesse! De gamle trehusene, markedet, de trange brosteinsgatene. Det er som dratt rett ut av eventyr. Hit må jeg bare komme tilbake.» Maja

Img 8564

Det var god stemning på togturen opp til klippene!

Hvite klipper med blått hav og en liten strand hvor en person står å fisker

Klarer du å se mannen som står på stranda og fisker?

Mektige klipper i Etretat

På den neste utflukten besøkte vi Etretat – en sjarmerende kystby som er kjent for sine majestetiske klippeformasjoner. Etter en lang vinter hjemme i Norge var den friske havbrisen med det glitrende havet en gave for sjela. Vi hadde strålende vær nok en gang, og utsikten her tok rett og slett pusten fra oss.

Det tok røfflig 20 minutter å gå opp til det ene utsiktspunktet. Alternativt kunne man ta et lite tog som kjørte helt opp. Franskmennene kaller dette toget for le petit train og de er veldig praktiske!

Hvite klipper ved havet med grønne enger på toppern. En strand og en busk med blomster i forgrunnen.

Den berømte utsikten.

To damer som ser utover vannet på toppen av klippene i etretat

To damer som nyter den friske havbrisen.

Dag 5: D-dagen, calvados og Bayeux-teppet

På dag fem av turen var det duket for en heldagsutflukt med ordentlig variert innhold. Dette var en dag med mye ny lærdom som også etterlot oss beriket med sterke inntrykk. Et av stedene vi besøkte var gjenkjennelig for de som har sett filmen "The Longest Day" fra 1962. Hvis du er interessert i historien om andre verdenskrig og setter pris på ordentlig gode filmer som omhandler dette temaet, så er denne filmen absolutt å anbefale!


Calvados – et premium produkt

Vi begynte med en guidet tur rundt et av Frankrikes premium destillerier, hvor vi lærte om produksjonen av calvados. Vi fikk blant annet vite at det største eksportmarkedet for calvados er Japan. Franskmennene er ikke så glade i calvados selv, men foretrekker heller en mildere variant som fortsatt er laget av epler, men ligner mer på en likør. Det var smaksprøver for de som ønsket det, og vi fikk også utforske den vakre hagen som omkranset destilleriet.

Historiske Bayeux

Derfra dro vi til den sjarmerende byen Bayeux, hvor vi besøkte enda en storslått katedral, spiste lunsj og fikk sett Bayeux-teppet – et brodert veggteppe som er over 70 meter langt og stammer fra ca. 1070, med motiver som fremstiller normannerhertugen Vilhelm Erobrerens invasjon i England.

Normandie og D-dagsstrendene

Den siste delen av utflukten handlet om de betydningsfulle historiske hendelsene som utspilte seg i Normandie under andre verdenskrig. Vi besøkte blant annet Longues-sur-Mer batteriet, hvor godt bevarte tyske bunkere fortsatt står i sterk kontrast til det vakre landskapet. Amerikanske, kanadiske og britiske flagg prydet landskapet nærmest hele turen. Vi besøkte også Arromanches hvor man fortsatt kan se deler av det som en gang var Mulberry B havnen – en invasjonshavn i den britiske sektoren. Hadde man enda ikke fått nok av D-dagen så var det et helt nytt museum i Arromanches.

Dag 6: Fargerik blomsteridyll og feststemning

Om morgenen la vi til kai i vakre Les Andelys. Herfra tok vi bussen til et utsiktspunkt hvor vi kunne se Seinen og skipet før vi fortsatte ferden videre til Claude Monets hage.

Claude Monets hage viste seg virkelig i all sin prakt, og hans hjem var intet mindre enn imponerende. Denne mannen satte pris på farger! Vårfølelsen kom for fullt, og det var mange blide fjes å se mens vi vandret mellom de velstelte blomsterbedene.

Vi klarte også å få til et kort kaféopphold med espresso og croissanter – helt essensielt!

Gjester om bord seinen

Våre flotte gjester Karin og Per i finstasen klare for kapteinens gallamiddag.

På kvelden var det duket for kapteinens gallamiddag – et definitivt høydepunkt på ethvert elvecruise. Alle tok på seg finstasen, bordene var lekkert dekket med rød løper, og feststemningen var alle tiders. Ja, vi koste oss skikkelig!

Dag 7: En full dag i lysets by

Eiffeltarnet paris

Eiffeltårnet - symbolet for Frankrike og kanskje verdens mest kjente landemerke.

Vårlig gate i Paris.

Vårlig gate i Paris.

Vi har ankommet PARIS og dag syv av vårt elvecruise på Seinen – den siste dagen før avreise.

Storslotte museer, nydelig arkitektur, utsøkte muligheter for shopping og kulturopplevelser – Paris er virkelig en by som har alt! Det er lett å forstå hvorfor folk fra både nært og fjernt strømmer til denne byen året rundt.

Eiffeltårnet lå omtrent en times spasertur unna der skipet var lagt til kai, og det var en flott tur langs Seinen. Etter å ha jobbet opp en apetitt, ble det lun chèvresalat og en crêpe til lunsj på en koselig kafé før veien videre til Triumfbuen og litt shopping på Champs-Élysées.

Img 9211 2

På vandring i Paris.

Chevre salat

En nydelig og frisk chèvresalat til lunsj.

På veien tilbake til skipet begynte solen sakte, men sikkert å senke seg mot horisonten. Det er noe helt magisk med en solnedgang i Paris!

Da var det en siste middag på skipet og en god nattesøvn før avreisedagen neste dag.

Solnedgang fra skipet seinen

Solnedgang fra skipet.

Til slutt...

Vi fra Escape-kontoret synes det var utrolig hyggelig å bli kjent med gjestene våre og det var en fantastisk fin opplevelse å få utforske dette vakre hjørnet av verden sammen.

Etter en uke på Seinen satt vi igjen med mye ny lærdom, mange sterke inntrykk og en nyoppdaget kjærlighet for Normandie-regionen. Vi håper at gjestene våre sitter igjen med noen av de samme inntrykkene som oss og vi håper selvfølgelig å se dere på tur med oss igjen!

Se alle våre elvecruise:

Mai 2024

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 23.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 26.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Landskap i Douro-dalen, Portugal

Kortcruise på Douro fra Porto

Avreise 26.05.2024 / 6 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Få ledige

Priser fra 23.980,-

Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

 • Odd A Stenvag

  Odd A. Stenvåg
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Par står på balkongen på elvecruiseskip.

5* Elvecruise - på Donau med Donaudeltaet

Avreise 26.05.2024 / 14 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 39.190,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Fetesti.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Èn avgang i 2024 // Mat og drikke inkludert på turen // Unik seilingsrute

TILBUD på avgangen 27. mai 2024
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 27.05.2024 / 8 dager / fra Bergen, Frankfurt, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 14.980,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangene i mai og august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 29.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 24.980,- NY PRIS fra kr 19.980,-

Få ledige

Priser fra 15.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Juni 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 04.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 06.06.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 25.480,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Med Wien, Bratislava og Budapest
Den østerrikske parlamentsbygningen med statuen Athena i front i Wien ved soloppgangen

5* Elvecruise på Donau - Tre praktfulle hovedsteder

Avreise 08.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.990,-

Seil på Donau på en drøm av et elvecruiseskip! Skipet MS VIVA Two er helt nytt, og med en eleganse som matcher flere av de flotte byene vi skal innom. Vi besøker hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest, og vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen med benediktinerklosterer i Melk. Bli kjent med ærverdige Esztergom i Ungarn og nyt yrende byliv og ølsmaking i Bratislava.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Nytt 5* skip // Mat og drikke inkludert // Norsk reiseleder

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 16.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 20.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 34.980,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Mat og drikke er inkludert
Gammel borg med Rhinen i bakgrunnen

Elvecruise på Rhinen - bobler og historiske byer

Avreise 23.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 27.190,-

Velkommen til en eventyrlig uke på Rhinen om bord i lekre MS Viva Tiara – hvor alt av mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går fra Frankfurt, og vi skal innom Mannheim, Strasbourg/Kehl, Speyer, Koblenz, Eltville og Mainz. Vingårdene ligger tett flere steder langs elven i det idylliske landskapet, og det er også muligheter for å låne sykler for den som vil se seg om på egen hånd.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Mat og drikke inkludert

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 26.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 24.480,- NY PRIS fra kr 23.480,-

Ledige plasser

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 28.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Juli 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

TILBUD på avgangen 27. mai 2024
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 07.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 19.995,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangene i mai og august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 14.07.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.490,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

Skåret portrett av den dakianske kongen Decebal på Danubeelven, Iron Gates Naturpark, Romania

5* elvecruise gjennom syv land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 27.07.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn syv land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Du får også en ekstra dag i Bucuresti, Romanias spennende hovedstad.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert, nytt førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // Wifi inkludert

August 2024

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 01.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / Direktefly

Ledige plasser

Priser fra 23.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 06.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 26.300,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

En avgang hvert år
Begivenhet, eksploderende, fyrverkeri, Rhein i Flammen (Rhinen i flammer), Tyskland

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 07.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Basel og Amsterdam. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Portett av kvinne

  Heba Farouk
  Reiseleder

Opplev Rhinen i flammer // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 14.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Vandretur i utfluktspakken
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* elvecruise på romantiske Rhinen og Mosel

Avreise 20.08.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Trondheim Værnes

Utsolgt

Priser fra 23.600,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Düsseldorf og besøker blant annet Coblenz, Traben-Trarbach, Bernkastel, Tier/Riol, Cochem, Rüdesheim, Linz og ikke minst Bonn. Du får oppleve naturskjønne Mosel, den vakreste delen av Rhinen og i tillegg i et lekkert, delikat og moderne skip. Nyt de vakre omgivelsene fra dette herlige skipet.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Norsk reiseleder // Mat og drikke inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 21.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 22.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 22.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 22.980,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

TILBUD på avgangen 27. mai 2024
Cochem en by ved Mosel-elven

Elvecruise på Rhinen og Mosel – et frodig eventyr

Avreise 26.08.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 19.980,-

Dette elvecruiset tar oss med til frodige Rhindalen og Moseldalen. Vi besøker kanalbyen Amsterdam og vakre Strasbourg, samt vinbyen Rüdesheim og flere historiske tyske byer. Det blir også tid til å nyte gode måltider og livet om bord på vårt hyggelige elvecruiseskip.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Tre utflukter inkludert // Seilas gjennom tre land // Kun Escape-gjester om bord på avgangene i mai og august // Foredragsholdere med på avgangen 26. august 2024

Landskap i Douro-dalen, Portugal

Kortcruise på Douro fra Porto

Avreise 29.08.2024 / 6 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Få ledige

Priser fra 18.980,-

Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Kun én avgang per år
Bildelig middelalderske Cochem by - turistattraksjon i popullar i Tyskland

5* cruise på elvene Mosel og Saar

Avreise 29.08.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 24.980,-

Bli med på et eventyrlig cruise på elvene Mosel og Saar. Moseldalen er vakker nok i seg selv, men på denne unike avgangen seiler du også på elven Saar helt til Luxembourg. Her byr vi virkelig på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Saarschleife // Unik seilingsrute // Vin til middag inkludert

September 2024

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 09.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 24.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Seine i Paris med Eiffeltårnet i soloppgangstid

Elvecruise fra Paris til Normandie

Avreise 09.09.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 18.980,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil ut til Normandie-kysten – og vi kan love mange historiske godbiter på veien. D-dags strendene i Normandie, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 09.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

MS Camargue i Avignon

Elvecruise på Rhinen og Rhône – gjennom tre land fra Provence til Amsterdam

Avreise 10.09.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 36.800,-

Er du en livsnyter som elsker god mat og godt i glasset, er interessert i historie og er klar for naturopplevelser av ypperste klasse – da er dette elvecruiset for deg! Seil på to av Europas fineste elver gjennom tre land på et førsteklasses elvecruiseskip.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Utsolgt

Priser fra 26.980,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Reiseleder Sandra Miard

  Sandra Miard
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 11.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.480,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Staselige bygninger i solnedgang langs Doanu.

5* Elvecruise - Seks land og fire hovedsteder langs Donau

Avreise 12.09.2024 / 11 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 30.850,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Jernporten.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Helt nytt skip i 2023 // Mat og drikke inkludert på turen

Reis på egen hånd
Parlamentbygningen i Budapest

5* elvecruise på Donau – tre hovedsteder på en langhelg

Avreise 12.09.2024 / 4 dager

Ledige plasser

Priser fra 24.290,-

Reis på egen hånd uten reiseleder, og opplev Wien, Bratislava og Budapest på en langhelg. Førsteklasses skip med helpensjon – helpensjon om bord og flere restauranter å velge imellom.

Eksklusivt rederi for de som ønsker noe ekstra // Kun suiter og flere restauranter ombord // Champagne, vin og drinker inkludert

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise i Bordeaux – vin og verdensarv i Vest-Frankrike

Avreise 16.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.980,-

Nyt en ferie blant vingårder i vakkert landskap i Frankrike. Elvecruiset går på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Og kanskje får du også en ny storbyfavoritt? Bordeaux er kjent for både kultur, kunst og handel - og selvsagt er det en tradisjonsrik vinby.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 18.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

 • Signe Eriksen reiseleder

  Signe Eriksen
  Reiseleder

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 19.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 21.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.480,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

NY AVGANG
Nomad på kamel nær pyramider i egyptisk ørken

5* elvecruise i Egypt – gjennom faraoenes rike

Avreise 25.09.2024 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 65.980,-

Opplev GEM - det nye museet i Kairo. Bli med på utflukt til Ambu Simbel-templene. Innta High Tea på terrassen historiske Old Cataract Hotel. Og seile 12 netter på Nilen, hele veien fra Aswan til Kairo. Opplev Egypts øvre, midtre og nedre høydepunkter på en og samme tur.

2 netter i Aswan // 12 netters cruise hele veien fra Aswan til Kairo // Opplev Abu Simbel (ekstra utflukt)

Kun én avgang hvert år
Strandpromenaden og sightseeingbåter i Passau ved solnedgang.

5* Elvecruise langs Donau med tre hovedsteder

Avreise 26.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 31.980,-

Øvre Donaudalen beskrives ofte som den vakreste og mest uberørte delen av Donau. Her byr vi på en uke med sjarmerende småbyer og levende hovedsteder som Wien, Bratislava og Budapest. Omgivelsene er luksuriøse og seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Flott førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Flodhest i Zambezielven, Zambia.

Afrika - på sitt aller beste

Avreise 28.09.2024 / 12 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 76.980,-

Bli med på en enestående reise hvor du kombinerer elvecruise på Chobeelven med lekre Zambezi Queen og safari i dyrerike Chobe nasjonalpark. Du opplever også de storslagne vannfallene Victoria Falls, vindistriktene i Sør-Afrika, Cape Town og områdene rundt.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Førsteklasses skip og hoteller // 2 netter cruise og 7 netter hotell

Mat og drikke er inkludert
Cochem, Tyskland. Historisk romantisk by ved Mosel-dalen, Rheinland-Pfalz i røde høstfarger

Elvecruise på Mosel – i vinens verden

Avreise 30.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 17.900,-

Velkommen til et herlig kortcruise langs vakre Mosel om bord i MS VIVA Tiara – hvor nydelig mat og drikke er inkludert på turen. Seilingsruten går på elven Mosel fra Koblenz, og vi skal innom Beilstein, Zell, Bernkastel og Cochem før vi setter kursen tilbake til Koblenz.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Vinsmaking inkludert // Lekkert skip // Reiseleder med fra Norge

Oktober 2024

Spain Square eller Plaza de España i Sevilla på den solfylte sommerdagen, Andalusia, Spania. Blomsterbed, broer og kanal i forgrunnen

Elvecruise i Andalucía

Avreise 03.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 27.500,-

Andalucías solmettede byer – fulle av historie og sjarm med mauriske palasser, elegante herskapshus, trange smug og torg med appelsintrær. Feiende flamenco og fine viner – og også noen skritt i Christofer Colombus sine fotspor. Denne reisen byr på det beste av Sør-Spania – bak badestrendene. Ferden går på elven Guadalquivir, og du får god tid til å utforske Sevilla med sine verdensarvbygninger – her ligger skipet til kai i flere netter. Du kan velge om du vil være med på dagsutflukter til Cordoba og Granada, eller nyte livet på egen hånd i Sevilla. Vi seiler også nedover til Cadiz på Atlanterhavskysten, med sine gylne strender.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord // Alle utflukter inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 05.10.2024 / 12 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 36.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Iron Gate-juvet er den største juvet på Donauelven, som ligger på grensen til Serbia og Romania. Nasjonalparker er på begge sider av elven - Djerdap på serbisk side og Poré ile de Fier på rumensk.

5* elvecruise gjennom seks land på Donau – med Donaudeltaet

Avreise 06.10.2024 / 10 dager / fra Oslo Lufthavn, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 29.980,-

På dette cruiset får du virkelig oppleve Donau, en av Europas vakreste elver. Du besøker ikke mindre enn seks land og fem verdenskjente hovedsteder – også topper vi det hele med Donaudeltaet ved Svartehavet som yrer av dyreliv. Velger du 12 dagers turen, får du også en hotellnatt og ekstra dag i Bucuresti og Wien. Astrid Versto og Terje Svabø er med som foredragsholdere.

 • Par står foran flott landskap

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

 • Img 9391 kopi

  Anne Lise Barka
  Reiseleder

Foredragsholder med på turen // Nytt, lekkert førsteklasses skip fra 2024 // Drikke til middag inkludert // WIFI inkludert

Reis på egen hånd
Parlamentbygningen i Budapest

5* elvecruise på Donau – tre hovedsteder på en langhelg

Avreise 10.10.2024 / 4 dager

Ledige plasser

Priser fra 19.390,-

Reis på egen hånd uten reiseleder, og opplev Wien, Bratislava og Budapest på en langhelg. Førsteklasses skip med helpensjon – helpensjon om bord og flere restauranter å velge imellom.

Eksklusivt rederi for de som ønsker noe ekstra // Kun suiter og flere restauranter ombord // Champagne, vin og drinker inkludert

Økologisk frukt og oppdrettstema

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 11.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 28.480,-

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner elven Douro, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet. Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 17.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 28.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Reiseleder Sandra Miard

  Sandra Miard
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Steinansiktet Asura på hovedveien nær South Gate of Angkor Thom i Siem Reap, Kambodsja. Vakker solnedgang over en eldgammel vollgrav i bakgrunn. Den mystiske Angkor Thom er en populær turistattraksjon.

Vietnam og Kambodsja - elvecruise på Mekong med foredragsholder

Avreise 24.10.2024 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 43.980,-

I en hel uke glir vi rolig på mektige Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja i en orientalsk drøm av et elvecruiseskip! Før cruiset bor vi to netter i Ho Chi Minh City - og vi avslutter turen med tre netter i Siem Reap, hvor vi utforsker templene i Angkor.

 • Foredragsholder Anders Magnus

  Anders Magnus
  Foredragsholder

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Kun Escape-gjester om bord // Foredragsholder med på turen // Alle utflukter inkludert

Kun Escape-gjester om bord
Utsikt over karstlandskap ved Halong Bay i Vietnam

Red River, Halong Bay og Hoi An i Vietnam

Avreise 31.10.2024 / 19 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 54.980,-

En rundreise fylt med opplevelser og eventyr – som gir deg et innblikk i kontrastene i nordlige og sentrale Vietnam. Som eneste operatør i Norge, kan vi tilby et flott ti netters cruise på Red River – gjennom dette vakre landet og dets mangfold av natur, historie og kultur.

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Unikt 10 netters elvecruise // 6 netter på førsteklassehotell // Alle utflukter inkludert

November 2024

Desember 2024

Inngangsport til starten av den største handlegaten og sentrum av Strasbourg på juletider i Strasbourg - Alsace, Frankrike

5* julemarkedscruise på Rhinen

Avreise 01.12.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 14.980,-

Opplev Rhinens førjulsmagi og stemningsfulle byer sammen med vår norske reiseleder, mens du bor på et flytende, førsteklasses hotell. Julepyntede byer og noen av Europas fineste julemarkeder fulle av gode lukter, smaker og gaver. Kommer du ikke i julestemning her, så vet ikke vi!

 • Img 9719 kopi

  Geir Toverud
  Reiseleder

Elegant og nytt førsteklasses skip (2023) // Drikke til middag er inkludert // Stemningsfulle julemarkeder // WiFi inkludert

Kölnerdomen etter solnedgang

5* nyttårscruise på Rhinen

Avreise 28.12.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 22.980,-

Opplev julepyntede og stemningsfulle byer langs Rhinen på dette innholdsrike ukescruiset. Hvor kan det være bedre å feire nyttårsaften og overgangen til det nye året - om ikke med festmiddag og orkesterplass til fyrverkeriet i Basel om bord på dette flotte førsteklasses skipet?

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middag er inkludert // Nyttårsfeiring i Basel

Champagnedrinker som helles på et brett

Elvecruise på Seinen – med nyttårsfeiring i Paris

Avreise 28.12.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.480,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil på Seinen – vi kan love mange historiske godbiter på veien. Vi seiler blant annet til middelalderbyen Rouen og har flere dager i Paris.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Mat og drikke inkludert // Inkludert Panorama byrundtur i Paris og Château de Chantilly // Flere dager i Paris // Inkludert fransk vinbar på øvre dekk

Januar 2025

Februar 2025

Mars 2025

April 2025

NYHET!
Neshorn krysser veien.

Elvecruise på Brahmaputra i India – med jungelsafari

Avreise 05.04.2025 / 14 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 61.980,-

Bli med oss på en uforglemmelig og opplevelsesrik reise til India! Vi starter med to netter i Indias kulturhovedstad Kolkata. Så blir det en ukes cruise på den mektige elven Brahmaputra - før vi topper det hele med tre netter og safari i Kaziranga nasjonalpark, hvor det bor et stort antall panserneshorn og bengalske tigre.

Ekspedisjonscruise og safari // Stort utfluktsprogram // Helpensjon på cruise/lodge

Klassisk seilingsrute
Decebal Head skulpturert i stein, Donau Gorges (Donau Boilers), Romania. Luftfoto

Syv land og fem hovedsteder langs Donau

Avreise 09.04.2025 / 11 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 25.980,-

Dette elvecruiset går langs nesten hele Donaus løp - en klassiker og bestselger. Vi seiler gjennom Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria og Romania, fra vest mot øst - eller omvendt. Opplev staselige byer, pittoreske landsbyer og dagligliv langs elven, og bli skjemt bort med nydelig mat og topp service på elvecruiseskipet.

Norsk reiseleder // 6 utflukter inkludert // Foredragsholdere med på avgangen 30. mars 2025 // Kun Escape-gjester om bord

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Avreise 09.04.2025 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 10.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 22.980,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Med mulighet for fotturer
Porto 1

Vårcruise i Dourodalen

Avreise 15.04.2025 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

Ledige plasser

Priser fra 26.980,-

På denne innholdsrike turen kan du bli med på ulike fotturer som vi har lagt inn på noen av dagene. På fotturene kommer du tett på vakker natur som gir en fantastisk utsikt utover vakre vinmarker, selveste Douro elven og sjarmerende landsbyer. De som ikke vil på fottur, kan være med på andre utflukter – så her er noe som passer for alle!

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag

Blomsterparken Keukenhof
Dramatisk vårscene på blomstergården. Fargerik solnedgang i Nederland, Europa. Felt av blomstrende hyacintblomster i Holland.

Blomstrende påskecruise i Nederland og Belgia (5*)

Avreise 15.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Nyt våren på et elvecruise mens landsbygda og vakre byer våkner til liv. Dette cruiset tar deg med på en eventyrlig reise forbi saktespinnende vindmøller, blomstrende enger og våryre byer. På programmet står hovedstaden Amsterdam, pittoreske småbyer og ikke minst Ghent, Antwerpen og Brügge.

Påsketur // Keukenhof inkludert // Drikke til middagene inkludert

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 15.04.2025 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 19.980,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Sykler til utlån på skipet
blomster så langt øye kan se

Blomstercruise på nederlandske og belgiske kanaler

Avreise 23.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 26.000,-

På dette blomstercruiset opplever du det beste av Holland og Belgia når våren er på sitt fineste. I Amsterdam får vi muligheten til å se tulipanblomstring og mange nydelige varianter i blomsterparken Keukenhof (utfluktspakke). Vi seiler også innom historie- og innholdsrike byer som Nijmegen, Antwerpen, Rotterdam og Dordrecht. Dette er en ny og spennende seiligsrute!

Reiseleder med fra Norge // Mye tid i spennende Amsterdam // Nytt skip fra 2025

Seine i Paris med Eiffeltårnet i soloppgangstid

Elvecruise fra Paris til Normandie

Avreise 24.04.2025 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 19.480,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil ut til Normandie-kysten – og vi kan love mange historiske godbiter på veien. D-dags strendene i Normandie, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 27.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 24.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Elvecruise i Bordeaux – vin og verdensarv i Vest-Frankrike

Avreise 28.04.2025 / 7 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Ledige plasser

Priser fra 21.500,-

Nyt en ferie blant vingårder i vakkert landskap i Frankrike. Elvecruiset går på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Og kanskje får du også en ny storbyfavoritt? Bordeaux er kjent for både kultur, kunst og handel - og selvsagt er det en tradisjonsrik vinby.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 30.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Mat og drikke er inkludert
Vakre farger

Blomstercruise på nederlandske og belgiske kanaler

Avreise 30.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 29.900,-

På dette blomstercruiset opplever du det beste av Holland og Belgia når våren er på sitt fineste. I Amsterdam får vi muligheten til å se tulipanblomstring og mange nydelige varianter i blomsterparken Keukenhof (inkludert). Vi seiler også innom historie- og innholdsrike byer som Hoorn, Rotterdam, Brussel, Antwerpen og Nijmegen. Dette er en ny og spennede seiligsrute!

Norsk reiseleder // Keukenhof inkludert i prisen // Nytt skip fra 2022

RABATT PÅ UTVALGTE AVGANGER
Les Andelyskommunen på bankene ved Seinen, Øvre Normandie

5* elvecruise med Paris, Normandie og Seinen

Avreise 30.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 26.980,-

Dette ukescruiset starter og slutter i Paris – lysets by. Kombiner verdens mest romantiske by med en reise gjennom impresjonismens historie. Følg i fotsporene til Van Goghs, Cezanne og Gaugin, besøk idylliske landsbyer i Normandie, trekk inn sjøluften ved kysten i Le Havre og la deg sjarmere i senk av havnebyen Honfleur.

Delikat førsteklasseskip // Vin til middag inkludert

Mai 2025

By-opplevelser langs Rhinen
Petit France middelalderske distrikt Strasbourg på våren, Alsace Frankrike

Vårcruise på Rhinen med Strasbourg, Rüdesheim og Cochem

Avreise 01.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.900,-

På dette eventyret av et elvecruise starter vi i Frankfurt og seiler videre til Mannheim, Strasbourg, Rüdesheim, Koblenz, Cochem, Wiesbaden og Mainz. En perlerad av historiske byer hvor arkitektur, kulturarv, pulserende liv, vinopplevelser med mer smeltes sammen til en minnerik reise. Vi bor om bord på et førsteklassesskip. Viva Tiara, hvor det meste er inkludert og et mannskap som gjør alt for at du skal nyte dagene om bord.

Opplev 8 "storhets" byer // Norsk reiseleder

Eneste elvecruiseskip på Loire
Fransk slott med hage.

Slott og vin i Loiredalen

Avreise 05.05.2025 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 25.480,-

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. På programmet står flere av de fantastiske slottene i Loiredalen, vinsmaking i Muscadetdistriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

MS Amadeus Elegant Rhen

5* elvecruise på Rhinen og Main – fra Amsterdam til Nürnberg

Avreise 06.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Amsterdam til Nürnberg. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

Nytt og lekkert skip (2023) // Drikke til middag inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 07.05.2025 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

Ledige plasser

Priser fra 25.980,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

Lekkert førsteklasses skip // Basseng på skipet // Drikke til middag inkludert // WiFi inkludert

Arkitektur og smaking!
Luftfoto av Rotterdams skyline med Erasmusbroen i skumringen sett fra Euromasttårnet, Nederland

Vi seiler i Tyskland, Nederland og Belgia

Avreise 07.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 26.000,-

Tyskland, Nederland og Belgia - dette er akkurat den rekkefølgen du vil reise gjennom på dette eventyret av et vårcruise. Bli med det lekre og moderne skipet, VIVA ONE, fra Düsseldorf via Amsterdam, Hoorn og Rotterdam til Antwerpen, før du setter kursen mot Düsseldorf igjen via Nijmegen. Mange storbybesøk og mye flott å se på dette elvecruiset.

Norsk reiseleder // Nytt skip fra 2022 // Mat og drikke inkludert // Mange store byer underveis

Panoramautsikt over den vakre Wachau-dalen med den historiske byen Dürnstein. Dürnstein og den berømte Donau-elven i vakkert gyllent kveldslys ved solnedgang, Nedre Østerrike-regionen, Østerrike

5* elvecruise på Donau – fra Nürnberg til Budapest

Avreise 13.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Nürnberg til Budapest. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

Nytt og lekkert skip (2023) // Main-Donau-kanalen // Drikke til middag inkludert

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 15.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 22.980,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 20.05.2025 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord