Turforslag: Opplev Sør-Afrika – med Rovos Rail

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Hege Grue

DAG 1: CAPE TOWN
Dere ankommer Cape Town der dere blir møtt på flyplassen og tatt med til hotellet. Det er mye å oppleve i Cape Town-området og kommer dere i tide anbefaler vi å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Innkvartering ved populære Waterfront i hotell av god standard. Det er lurt å bo i dette området, for her kan man spasere om kveldene til alle fasiliteter uten å være avhengig av transport. Anbefaler middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

Overnatting Portswood, 3 netter
Portswood Hotel: 4* hotell med 103 rom, suiter, alle med bad, air-con, TV, telefon, internett, vannkoker, safe og minibar.

Måltider: Ingen

DAG 2 OG 3: CAPE TOWN
Kort om aktiviteter som kan arrangeres: (ikke inkludert, men vi reserverer gjerne) Alle utfluktene har en engelskspråklig guide og kan organiseres fra hotellet, eller hvis ønskelig kan vi forhåndsbestille utflukter som f.eks.

 • Vinruten! Full dag med besøk på fire-fem berømte vingårder.
 • Kapp Det Gode Håp, Chapmans Peak, Simon’s Town for å se de spesielle Kapp-pingvinene.
 • Båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel.
 • Table Mountain: ta gondolen, gå, eller klatre opp til det verdenskjente fjellplatået. Nyt fantastisk utsikt over byen, kanskje dere kommer dit i tide for solnedgang?
 •  Walk to Freedom tour: Opplev den multikulturelle siden av Cape Town og bli kjent med lokale innbyggere. Vi besøker ”District six” hvor innbyggerne ble tvunget til å bo under apartheid, til den rike kulturen som blomstrer i de lokale townshipene.
 • Museum: “The Slave Lodge”, “District Six Museum” og “South African National Gallery” er å anbefale. Goodman Gallery er foregangsmuseet for samtidskunst i Sør-Afrika og har ofte spennende utstillinger av sørafrikanske og afrikanske kunstnere.
 • Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.
 • Two Oceans akvarium regnes blant de 10 beste i verden.
 • Bo Kaap, tidligere Cape Malay, er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.
 • Hopp på/hopp av bybuss: Lettvint og rask måte se byen på egenhånd. Stopper ved Table Mountain, Waterfront og flere andre attraksjoner.
 • Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som er på UNESCO sin liste over verneområder.
 • Uthando driver et utviklingsprogram for innbyggerne i Cape Towns fattigste områder, townshipene. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. En lærerik og unik opplevelse! 
 • Hvorfor ikke se denne fantastisk flotte byen fra luften? Ta en helikoptertur. Kan virkelig anbefales! Turene har forskjellig varighet. Be oss om priser

Måltider: Frokost

DAG 4: ROVOS RAIL, CAPE TOWN – PRETORIA
Transport til togstasjonen for avreise med Rovos Rail. Dette er ikke bare en togreise, men en opplevelse fra en svunnen tid. Den 1 600 km lange ruten mot Pretoria følger en gammel pionervei gjennom det afrikanske landskapet. 

Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa – verdens mest luksuriøse tog. Toget tar maksimalt 72 passasjerer i 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført til perfeksjon. Toget har inkludert en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936. Dere bor i komfortable suiter som er utstyrt med aircondition og har eget bad med dusj, et skrivebord, safe og mini-kjøleskap med et utvalg av drikke som er inkludert i turprisen. Alle måltider, som er av første klasse, blir ledsaget av fine viner ved vindusbordet med en praktfull utsikt over det afrikanske landskapet som glir sakte forbi.

Dersom du ønsker å oppgradere til Deluxe Suite fra Pullman Suite, som er enda mer romslig med en liten sofa, så si til oss når du bestiller din reise. (Tillegg i pris)

(Frokost kl 07.00 – 10.00, Lunsj kl 13.00, High Tea kl 16.00, Middag kl 19.30)

DAG 4: MANDAG
Avgang fra Plattform 23 på Cape Town stasjon før dere reiser gjennom vinområdene. Lunsj serveres i spisevognene. High Tea serveres i loungen og observasjonsvognene. Dere stopper for besøk i den historiske landsbyen Matjiesfontein. Middag serveres i spisevognen kl. 19.30.

DAG 5: TIRSDAG
Toget fortsetter over Great Karoo og stopper i diamantbyen Kimberley. Frokost serveres til klokken 10.00. Dere blir hentet her med buss for en tur i denne kjente gruvebyen. Dere besøker Diamond Mine Museum og det fascinerende Big Hole. High Tea serveres så snart toget har avgang fra Kimberley. På kvelden spiser dere enda et deilig måltid mens dere kjører over Highvelds store, bølgende gressletter.

DAG 6: ONSDAG
Frokost serveres i spisevognen til kl 10.00, mens toget reiser gjennom Krugersdorp og Johannesburg, mot Pretoria. Ankomst Capital Park, Pretoria kl 12.00.

Overnatting: Rovos Rail, 2 netter i Pullman Suite

Måltider: Alle

DAG 6: OYSTER BOX, DURBAN
Ved ankomst Pretoria blir dere møtt på togstasjonen og kjørt til flyplassen i Johannesburg. Fly til Durban. Her blir dere hentet og kjørt til hotellet som ligger rett ved stranden i Umhlanga, et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Det legendariske hotellet Oyster Box har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant våre reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotelloplevelse “i særklasse”.

Fakta: 5* hotell med 86 rom, alle med bad, badekåper, air-con, telefon, TV, dvd- og cdspiller, minibar, fersk frukt og vannkoker. Hotellet ligger ca 10 min med bil fra bysentrumet i Durban, og med kort vei til golfbaner og den flotte fotballstadionen Moses Mabhida Stadium.

Fasiliteter: to svømmebasseng (oppvarmet), restauranter, barer og vinkjeller. Hotellet tilbyr barneklubb, fitness club og kino.

Hotellets spa-avdeling byr på alle ønskelige fasiliteter, og deres dyktige terapauter er klare til å skjemme dere bort. Seks behandlingsrom, autentisk hammam, treningsstudio og mye mye mer. Klikk her for spameny.

Nb: Spa-avdelingen ved Oyster Box er svært populær og vi anbefaler å bestille behandlinger i forkant av reisen. Si fra til oss så hjelper vi til med å bestille.

Overnatting Oyster Box Hotel, 3 netter i Classic Sea Facing room

Måltider: Frokost

DAG 7: BYTUR I DURBAN
Vi henter dere på hotellet og tar dere med på en spennende rundtur i Durban. Vi stopper ved Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. Deretter et besøk til det fargerike indiske markedet hvor vi finner et av verdens største kryddermarkeder. Vi kjører gjennom byen til uShaka Marine World hvor de har et flott akvarium, badeland og restauranter.

Måltider: Frokost

DAG 8: HIGH TEA OYSTER BOX
Hver dag serveres “High Tea» mellom kl 14.30-1700.  Her kan dere velge te fra alle verdenshjørner og et enormt utvalg av kaker og smørbrød. Inkludert er også musserende vin. Denne Oyster Box opplevelsen er meget populær så man bør bestille tidlig; et must når man bor på Oysterbox.

Måltider: Frokost og High Tea

DAG 9: THANDA PRIVATE GAME RESERVE
Leiebil leveres til hotellet. Det er tid for safari og turen går til Thanda private viltreservat. Reservatet har et spennende dyreliv med mulighet til å se ”The Big Five”. Thanda har vunnet en rekke priser og det er ingen tvil om at det er blant de beste stedene for safari. Etter ankomst blir lunsj servert og etter lunsj og innsjekk er det tid for første game drive.

Thanda Tented Camp: Teltene er bygd i klassisk koloni safari–stil, perfekt for de som ønsker en autentisk safariopplevelse. De 15 teltene er flott innredet med himmelseng og har bad og terrasse med utsikt over villmarken. Teltleiren har generator som gir strøm noen timer hver dag slik at dere kan lade opp kamera, telefon osv. Her er det ikke WiFi. Leiren har boma (grillområde) og et restauranttelt hvor man kan nyte kveldene. På de varme sommerdagene er det godt å kjøle seg ned i bassenget. Thanda Tented Camp tar imot barn fra 8 år. Safari til fots, mot et tillegg, men med forbehold om tilgjengelighet.

Overnatting: Thanda Tented Camp, 3 netter

Inkludert ved Thanda Tented Camp: alle måltider, utvalgt drikke og 2 x safarier per dag. 

DAG 10 OG 11: SAFARI
En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til kaffe/te/snack , før dere igjen drar ut på safari. Drinker serveres ved solnedgang. Safari er i åpen landcruiser med deres egen safari guide og ”tracker” (speider), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

DAG 12: HJEMREISE
Etter siste morgensafari og frokost sjekker dere ut og kjører til flyplassen i Durban (ca 3 timer). Her leverer dere inn leiebilen før dere starter reisen hjemover.

Måltider: Frokost


Pris pr person i delt dobbeltrom fra kr 47 990,- i periodene 01.10-16.12.20, 10.1-30.4.2021 samt 01.9-31.10.2021
Pris pr person i delt dobbeltrom fra kr 46 150,- i perioden 01. april – 31. august 2021

Pris basert på minimum to reisende

Følgende er inkludert:

 • Flyreise Oslo – Cape Town / Johannesburg – Durban / Durban – Oslo med Qatar Airways 
 • Flyskatter
 • Rundreise med 11 overnattinger som beskrevet. Daglig frokost, fem lunsjer og fem middager
 • Tre netter I Standard rom med frokost på Portswood
 • To netter i Pullman Suite på Rovos Rail
 • Tre netter i Classic Sea facing rom med frokost på The Oyster Box
 • Tre netter på Thanda Tented Camp med alle måltider, utvalgte drikkevarer og to daglige safariaktiviteter
 • High Tea på The Oyster Box
 • En guided markedstur/bytur under oppholdet i Durban
 • Leiebil i 4 dager, Hyundai I20 eller lignende (automatgir)

Følgende transfers er inkludert:

 • Cape Town flyplass til Portswood Hotel
 • Portswood Hotel til Rovos Rail Togstasjon i Cape Town
 • Rovos Rail togstasjon i Pretoria til flyplass i Johannesburg
 • Durban Intl flyplass til The Oyster Box
 • Cape Town Sør Afrika jente kvinne
 • Rovos Rail Tog
 • Rovos Rail Tog

Send forespørsel