10 gode grunner for å prøve et elvecruise

1680x670_Rhinen_Croisi

Romantiske Rhinen med Croisi

BILDER FRA VERDENS VAKRESTE VANNVEIER / BILDER FRA GØTA KANAL

 

01 – Mange elver å utforske

Elvecruisene tar deg til hjertet av landene og byene, som for eksempel rett inn i sentrum av Wien eller Budapest. Cruise på Donau og Rhinen, er fremdeles de mest populære, men det finnes mange flere. Hva med Volga i Russland, Douro i Portugal, Seinen og Rhonen i Frankrike, Yangtse i Kina, Mississippi i USA, Mekong i Fjerne Østen, Amazonas i Brasil eller Brahmaputra i India – for å nevne noen. I Burma er den beste måten å oppleve landet på nettopp å reise vannveien på Irrawaddy.

02 – Behagelig ferieform

Elvecruise er behagelig for kropp og sjel. Du opplever de viktigste severdighetene, men det er også god tid til å slappe av på dekk mens vakker natur, vingårder, slott, stupaer, templer, elefanter og fiskere passeres i et rolig tempo.

03 – Intimt skip

Elvecruisene går under lave broer og i trange sluser, og skipene er tilpasset for å seile nettopp her. De tar fra 50 – 200 gjester, noe som gjør at du har god mulighet til å bli kjent med dine medpassasjerer.

AmaCello

 

 

04 –God tid til egne eventyr

Elvecruiseskipene ankrer ofte opp midt i byene. Hva med å nyte en lokal godbit på en fortausrestaurant, titte i butikker eller gå på markeder – mulighetene er der. For eksempel er julemarkedene i Nord-Europa meget populære og vel verdt et besøk. Du kan velge mellom å delta på organiserte utflukter eller å ta deg rundt på egenhånd.

05 – Gode lugarer

Lugarene har bad, TV og noen ganger fransk balkong. Enkelte skip har også balkong med mulighet til å sitte ute.

06 – Hyggelige og moderne skip

Om bord er det en hyggelig spisesal, komfortabel salong med bar, et lite bibliotekområde med et utvalg av bøker, og soldekk med solstoler. Noen av skipene har også et lite basseng. Det er WIFI ombord på de fleste elvecruiseskipene, men det er ikke alltid like god dekning.

MS Mekong Sun

MS Mekong Sun

07 – Lokale smaker og kultur

Skipenes underholdning og mat gjenspeiler ofte den lokale kulturen. Du kan spise knackwurst og drikke lokalt øl når du cruiser forbi slott i Tyskland, drikke rødvin i Bordeaux, lære om portvin i Dourodalen, se russiske dansere på Volga, kjøre tuk-tuk i Kambodsja eller høre dixilandmusikk på Mississippi.

08 – Mye inkludert

Alle måltider og underholdning om bord er inkludert. På en del cruise er også drikke til maten og utflukter inkludert.

09 – Uformell kleskode

Du behøver ikke pakke smokingen, men ta gjerne med et «gå bort» antrekk til kapteinens middag. Om dagen er det vanlig fritidstøy som gjelder – og husk gode sko til utfluktene. Det beste med å være på elvecruise er at du har «hotellet» med deg og pakker ut kun en gang i løpet av turen.

10 – Cruise for de voksne

De fleste elvecruisegjestene er fra ca 55 år og oppover. De nyere og mer moderne elvecruiseskipene, særlig de spesielle reiserutene, appellerer også til 40-åringene. Spesielt julemarkedscruisene i november og desember er populære fra 40-års alderen og oppover. Cruisene er ikke spesielt egnet for barn.

Hvorfor reise på elvecruise med Escape Travel?

 

Julemarked