Rhinen og Strasbourg

/ Kultur og vin i høstfarger i Alsace

Bli med på en uforglemmelig reise på Rhinen, med imponerende middelalderborger, bratte vinmarker og storslått natur i vakre høstfarger. Underveis får du blant annet oppleve Eguisheim, en av de vakreste landsbyene i Alsace – og Colmar, Alsace-vinens hovedstad. Vi følger den berømte vinruten, stopper for å smake på de lokale vinene og besøker Munster, hvor du får en smakebit på den kjente Munster-Gèromè osten. Reisen avsluttes med to netter på førsteklassehotell i sjarmerende Strasbourg, med bindingsverkshus og smale kanaler.

Noen av høydepunktene på turen

 • Den berømte vinruten i Alsace
 • Strasbourgs Grand Ile – med sjarmerende Petit France
 • Vingårdsbesøk i Munster – og lunsj i pittoreske omgivelser
 • Ubeskrivelige middelalderbyer og spektakulære vinmarker
 • Lokale viner og smakfulle oster
 • Rhinens historiske byer (UNESCO)
 • Vår dyktige og trivelige reiseleder, Marte.

Reiseleder på turen er sopran Marte Bjørkmann. Marte har fordypning i klassisk sang i sin mastergrad. På hennes repertoaret står både fransk, spansk, italiensk, latin-amerikansk og norsk klassisk musikk. Marte har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende. Hun har vinutdanning fra Kulinarisk Akademi i Oslo. Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa.

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og drikke om bord er inkludert
 • Utflukter er inkludert
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 750,-
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.10.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Strasbourg

Vi flyr direkte fra Oslo til Frankfurt. Videre kjører vi buss til skipet i Strasbourg, hvor skipet venter. Kjøretiden er cirka 2 timer. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Før middag blir det velkomstdrink og presentasjon av mannskapet om bord.

Om kvelden samles vi for å oppleve et tradisjonelt danseshow på Alsace-vis. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 2

Strasbourg – Breisach

Etter frokost tar vi en byvandring i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace. Vi ser flere vakre plasser og bygninger – blant annet det tyske kvarteret, den flotte gotiske katedralen, Europaparlamentet og menneskerettsdomstolen. Vi utforsker øya Grand Ile, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Vest på øya finner vi gamlebyen, også kalt Petit France. Stedet er høyt elsket av de lokale innbyggerne og et yndet sted for byens turister. De som ønsker kan bli med på en valgfri båtutflukt ved slutten av byvandringen (ikke inkludert).

Før lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler gjennom de tre største slusene på Rhinen og ankommer Breisach i løpet av kvelden. Etter middag blir det dans i salongen. Skipet ligger ved kai over natten.

Strasbourg
Dag 3

Breisach – Eguisheim – Munster – vinruten i Alsace

Vi drar fra Breisach med buss og besøker den sjarmerende middelalder-landsbyen Eguisheim. Stedet er flere ganger kåret til en av de vakreste landsbyene i Frankrike, og er også fødestedet til Pave Leo IX, som regnes som den mest betydningsfulle tyske paven fra middelalderen. Deretter går ferden videre til Munster, en pittoresk by beliggende i Vosgesfjellene, kjent for sin Munster-Gèromè ost. Vi besøker blant annet det vakre klosteret i Munster og rådhuset, før vi setter kursen videre til en gård – hvor vi blir servert en god, lokal lunsj. 

Om ettermiddagen fortsetter vi langs den berømte vinruten i Alsace og passerer Kaysersberg og Riquewihr, en vakker middelalderlandsby, kjent for Riesling-vin og sin historiske arkitektur. Om kvelden er det duket for en Alsaceinspirert middag, med musikk og dans om bord. Skipet ligger ved kai i Breisach over natten.

Dag 4

Breisach – Colmar – vinruten – Strasbourg

Etter frokost fortsetter vi å utforske vinruten, og besøker byen Colmar, hovedsetet for Alsace-vinen. Byen ble grunnlagt allerede på 800-tallet, og har som resten av Alsace skiftet på å tilhøre Tyskland og Frankrike flere ganger. Siste skiftet ble gjort i 1945, da Frankrike igjen fikk kontrollen etter slaget ved Colmar-lommen. Vi besøker Tanners Quarter og bydelen «Petite Venise» (Lille Venezia), som ligger ved bredden av elven Lauch. Etter lunsj fortsetter vår ferd videre langs vinruten, med stopp for vinsmaking, og i landsbyen Obernai får vi oppleve flere flotte byggverk fra renessansen.

Vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Rhinau eller Gertsheim. Det blir festmiddag denne siste kvelden om bord. I løpet av kvelden ankommer skipet Strasbourg og ankrer opp for natten.

Colmar
Dag 5

Strasbourg

Etter frokost sier vi farvel til skipet og mannskapet om bord. Bussen kjører oss til hotellet som ligger sentralt i Strasbourg. Strasbourg er en utrolig hyggelig by, kjent for sine smale kanaler og bindingsverkshus. Ta en tur gjennom det tyske kvarteret, opplev den flotte gotiske katedralen – eller utforsk øya Grand Ile. Her finner du også Gamlebyen, Petit France.

Utforsk denne sjarmerende byen på egen hånd, eller bli med reiselederen på streiftog.

Strasbourg
Dag 6

Strasbourg

Frokost på hotellet og dagen til fri disposisjon. Her i Strasbourg ligger det mange kjente bygninger, som Rohan-Palasset, som huser tre av byens viktigste museer, Europaparlamentet og den europeiske menneskerettsdomstolen. Byen er også hovedkvarter for Eurokorpset. Det er også flere interessante museer å besøke, som Museet for moderne kunst og Oeuvre Notre-Dame museet, rett ved Notre-Dame katedralen.

Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 7

Strasbourg – Norge

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og setter kurs for flyplassen i Frankfurt med buss, en kjøretur på cirka 2 ½ timer. Direktefly tilbake til Norge.

Reisebetingelser

PROGRAM
Dag 1 Strasbourg Ankomst
Dag 2 Strasbourg Byvandring
Dag 3 Breisach Utflukt til Eguisheim, Munster, Riquewihr og Ribeauvillé
Dag 4 Breisach Utflukt til vinruten og Colmar
Dag 5 Strasbourg Tid på egen hånd
Dag 6 Strasbourg Tid på egen hånd
Dag 7 Strasbourg Hjemreise

PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo–Frankfurt t/r
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord
• Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
• To lunsjer på lokale restauranter (ekskl. drikke)
• Underholdning i salongen om bord
• To netter på førsteklassehotell i Strasbourg inkl. frokost
• Avskjedsmiddag på en lokal restaurant i Strasbourg
• Utflukter iht. program
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer utover det som er nevnt over
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIPET
MS MONET (4*-)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1999 (renovert 2007)
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 156
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på øvre dekk har større vinduer.