Rhônen og Provence

Et hyggelig elvecruise på Rhônen med det lekre skipet MS Camargue

Elvecruiset går gjennom et landskap som har inspirert flere av Frankrikes mest kjente malere. Cruiset starter i Frankrikes kulinariske hovedstad Lyon, og tar deg til romerske byer i Provence og sjarmerende små landsbyer.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.06.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Drikke om bord inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 24.06.2017
 • Avreisested Trondheim
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 15 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fly til Lyon

Flyreise fra Trondheim til Lyon, med mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis. Frankrikes gourmethovedstad ligger vakkert til der elvene Rhône og Saône møtes. Byens flotte arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har gjennomgått i sin mer enn to tusen år gamle historie. Med sine smale smug, brolagte gangveier og renessanse hus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste.
Cruiset starter på ettermiddagen og vi setter kursen sørover, mot den tidligere pavebyen Avignon. Om kvelden får vi servert velkomstdrink og blir introdusert for mannskapet, før middagen serveres i skipets restaurant.

Dag 2

AVIGNON–ARLES

I dag har du formiddagen til å slappe av om bord før vi legger til kai i Avignon ved lunsjtid. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Det tilbys et valgfritt besøk ved Palais des Papes, det mektige pavepalasset fra 1300-tallet, som ligner en stor festning omgitt av imponerende festningsvoller. Om kvelden er det festmiddag og underholdning om bord mens cruiset fortsetter mot Arles, hvor vi ligger ved kai over natten.

Dag 3

ARLES–MARTIGUES

Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt til Camargue, det enorme elvedeltaet med sitt landskap bestående av saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue har et rikt fugleliv og det er ikke uvanlig å se store flokker med rosa flamingoer. Her finnes det også ville, hvite hester – og Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver oppdrett av svarte okser. Utflukten inkluderer besøk i den sjarmerende landsbyen Saintes-Mariesde-la-Mer, berømt for sine religiøse sigøynersammenkomster. Du går om bord igjen i Port-Saint-Louis og seiler på Fos-kanalen, som går langs Middelhavet, til Martigues. Vi ankommer Martigues sent på ettermiddagen og du kan oppleve Martigues på egen hånd eller sammen med reiselederen, før skipet igjen kaster loss og setter kursen nordover mot Avignon.

Dag 4

AVIGNON–VIVIERS

Når vi våkner denne morgenen, er vi fremme i Avignon. Etter frokost kan du bli med på en valgfri utflukt til les Baux de Provence – en av Frankrikes koseligste landsbyer. Beliggende i hjertet av Alpillene, på en bergknaus med storslått utsikt over Arles, Camargue og fjellområdene. De enorme slottsruinene er et av de mest besøkte stedene i Provence. Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter til Roquemaure. Herfra er det valgfri utflukt til den imponerende Ardèche-kløften, med bratte klipper der Ardècheelven har skåret seg inn i terrenget og formet en 34 meter høy kalksteinsbro. Utflukten fortsetter langs turistveien, Route des Gorges, som følger
elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Om ettermiddagen er det retur til skipet som seiler videre mot Viviers, hvor det ankrer opp for natten.

Dag 5

VIVIERS–TAIN L’HERMITAGE

Dagen starter rolig mens skipet seiler fra Viviers til La Voulte, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Dette er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Vercorsplatået, som byr på panoramautsikt og besøk i en vinkjeller – med mulighet til å smake på den kjente musserende vinen Clairette de Die. Videre til Tain l’Hermitage, som er kjent for sine bratte vinmarker og gode viner. Her går du om bord i skipet igjen og vi gjør oss klare for festmiddag og kveldens underholdning.

Dag 6

HJEMREISE

I løpet av natten har skipet beveget seg tilbake til Lyon, hvor vi går i land. Transport til flyplassen for flyreise hjem til Trondheim. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam underveis.

Reisebetingelser

PRIS

Hoveddekk kr 15 980,-
Øvre dekk kr 17 450,-

Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.
Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkeltlugar: kr 1 780 (begrenset antall)
Utfluktspakke (seks utflukter): kr 1 850

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Trondheim–Lyon t/r med KLM
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (seks utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Annen viktig informasjon

Utfluktspakke
Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Avignon: Besøk i pavepalasset
Arles: Utflukt til Camargue og landsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer
Martigues: Tid på egen hånd
Avignon: Utflukt til Les Baux de Provence
Roquemaure: Utflukt til Ardèche-kløften
La Voulte: Utflukt til Vercorsplatået

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Om skipet
MS CAMARGUE 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1995, renovert 2014/15
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 104

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.