India Taj Mahal

Elvecruise i India & Det gylne triangel

/ Opplev Dehli, Agra, Jaipur, Kolkata, tigersafari og elvecruise på eksotiske Brahmaputra

Bli med oss på en uforglemmelig og opplevelsesrik tur til India! Seil langs den mektige Brahmaputra. Utforsk det kjente byggverket Taj Mahal, som ble oppført i troen på kjærligheten. Besøk tigrene i Ranthambore. Dette er virkelig en tur som vil pirre fantasien og smaksløkene dine.

 • Elvecruise på mektige Brahmaputra med Himalaya som bakteppe.
 • Det gylne triangel med Delhi, Agra og Jaipur
 • Se Taj Mahal i solnedgang – kjærlighetens monument
 • Besøk Kolkata – Indias kulturhovedstad
 • Opplev nasjonalparkene Keoladeo, Ranthambore og Kaziranga
 • Bli med på Diwali-festivalen – sammen med den lokale fyrstefamilien på det flotte Diggi Palass
 • Jeep-tur i Jaipur
 • Båtsafari på Dhansiri-elven
Last ned reiseprogram
 • Besøk flere steder på UNESCO's verdensarvliste
 • En sjeldent innholdsrik reise
 • 8 netter hotell og 5 netter elvecruise
Reiseleder
Morten Harg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 15 dager
 • Delhi India
 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • India mann Pushkar
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 og 2

Norge - New Delhi

Avreise fra Norge. Flybytte underveis med ankomst New Dehli i løpet av natten. Det blir busstransport til hotellet der vi sjekker inn, og får oss noen timer på øyet. Etter frokost, blir det byrundtur i denne spennende hovedstaden. Først besøker vi Old Delhi og Raj Ghat, et minnesmerke viet Mahatma Gandhi. Den svarte marmorplattformen markerer stedet for Gandhis kremasjon i 1948, og ligger ved Yamuna-elven. Vi kjører forbi det røde fortet som huser flere museer. Fortet er et ikonisk symbol på India, og på landets uavhengighetsdag 15.august, heises flagget til topps ved hovedporten av landets statsminister. Vi tar rickshaw i mylderet av mennesker, forskjellige rariteter av fremkomstmidler og salgsboder, før vi ender opp på kryddermarkedet. Lunsj serveres på Chor Bizarre, som ligger mellom Old og New Delhi. Vi fortsetter ferden til afghaneren Qutabs mektige minaret fra 1200-tallet, bygget på ruiner av et hindutempel. Tårnet rager 72,5 meter, og har 379 trappetrinn, og er Indias høyeste. Vi besøker Humayuns grav, et praktfullt monument bygd av enken til den andre mogul-herskeren Humayun. Vi kjører forbi India Gate, parlamentsbygningen og Rashtrapati Bhawan, presidentboligen.
Middag på hotellet om kvelden.

India Gate, Delhi
Dag 3

Delhi - Agra

Etter en tidlig og god frokost, går ferden videre mot Agra. Fra bussvinduet får du oppleve Indias dagligliv. Biler, busser, dyr og mennesker ferdes langs landeveien, alt meget eksotisk for oss nordboere. Om ettermiddagen besøker vi Agra Fort, også kjent som Lal Qila. Fortet ble med på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 1983, og er det mest betydningsfulle fortet i India. Innenfor citadellet ligger flere palasser, blant annet Khas Mahal og Shish Mahal, samt noen hvite marmor-moskeer.

Sen ettermiddag ankommer vi landets kanskje flotteste monument, Taj Mahal. Bygget ble reist av Akbars sønnesønn Shah Jahan, og er et gravkammer for hans kone som døde i barselseng etter sin fjortende fødsel. Det er et mesterlig byggverk, og utallige dikt er skrevet om Taj Mahal, et monument som tok nærmere 22 år å bygge. Vi får oppleve stedet ved solnedgang, den beste tiden av døgnet, som vil skape minner for livet.  Middag på hotellet i Agra om kvelden.

Dag 4

Agra - Bharatpur - Ranthambore

Nyt en tidlig frokost før vi drar videre på vår oppdagelsesferd langs Den Gylne Triangel, Rajasthan. Vi kjører mot Bharatpur fuglereservat, 55 km fra Agra. På veien stopper vi ved Fatehpur Sikri, en rød sandsteinby som ble forlatt like etter at den ble bygget for over 300 år siden. Det var den store moghul-keiser Akhbars forsøk på å bygge en ny hovedstad, men da de lokale brønnene ble tomme for vann, ble byen forlatt. Det er et fantastisk skue, og bygningene er fortsatt mer eller mindre i samme gode tilstand den dag i dag.  Vel fremme i Bharatpur fluglereservat får vi omvisning av vår lokale guide, mens vi sykler og prøver å få se hvor mange av de nærmere 400 flugleartene vi er så heldige å se.

Etter lunsj tar vi toget til Sawai Madhopur, en tur som tar omtrent to timer. Ved ankomst har vi transferbuss til hotellet, der vi sjekker inn. Ranthambore Nasjonal park er en av de største, og mest kjente nasjonalparkene i Nord-India. Parken ligger i Sawai Madhopur distriktet i sørøstlige Rajasthan. Parken var tidligere et jaktdistrikt for Maharajane av Jaipur. I dag er parken en stor turistattraksjon, og flere kjente fotografer har fått mange blinkskudd av det rike faunalivet, og det frodige landskapet.

Dag 5

Ranthambore

Tidlig morgen besøker vi Ranthambore Nasjonalpark. Parken har mye flott fauna og huser blant annet leoparder, hyener, indiske gaseller, ørkenrev, krokodiller og pytonslanger, for å nevne noen. Parken har også et rikt fugleliv. Men aller mest kjent er parken for sine tigre. Her lever det vakre kattedyret i sitt naturlige element – og et møte med disse vakre skapningene er en opplevelse for livet! Etter vår morgensafari, drar vi tilbake til hotellet for en bedre frokost.

Etter et par avslappende timer ved hotellets flotte svømmebasseng og en deilig lunsj venter nye opplevelser. Vi kjører igjen inn i Ranthambore nasjonalpark – i håp om å få et uforglemmelig møte eller to med tigrene!

Dag 6

Ranthambore - Jaipur - Diwali/Lysfestivalen

Etter frokost går ferden videre mot Jaipur. Bussturen tar cirka fire timer – så len deg tilbake i setet og følg med på dagliglivet som utspiller seg langs veien.

Om ettermiddagen blir vi med å feire Diwali – lysfestivalen – på Diggi Palace Hotel. Dette er et fyrstelig palass fra 1860-tallet, med selveste fyrstefamilien som vertskap. Her blir det tradisjonell mat, levende musikk, dans og fyrverkeri. Diwali betyr ordrett «rekker av lamper», og er en av de viktigste og mest praktfulle festivalene i India. Den blir feiret den 15. dag i måneden «Karthika» (oktober/november) i Hindu-kalenderen. Hver eneste lampe som tennes denne kvelden er et symbol på det godes seier over det onde. Dager før selve festivalen gjøres alle hjem skinnende rene, det pyntes – og på selve kvelden ifører inderne seg nye klær, tenner lys og oljelamper, og utfører «puja» (tilbedelse og bønn) til Lakshmi, som er gudinnen for lykke, fruktbarhet og overflod.

India
Dag 7

Jaipur

Etter frokost drar vi mot Amber fort. På turen tar vi en kort fotostopp ved Hawa Mahal, det legendariske Vindenes palass. Vel fremme ved foten av fortet kan du velge om du ønsker å gå, ri på elefant, eller bli med en jeep opp til inngangen. Amber fort er den mest kjente attraksjonen ved Jaipur, og ligger oppe på en fjelltopp i Amber, rett nord for Jaipur. Fortet voktet veien mot Delhi og Nord-India. Denne historiske residensen er en orientalsk drøm. Mens de fleste hindu-kongene i Rajasthan utmerket seg i sin motstand mot de muslimske moghul-keiserne i Delhi og Agra, gikk mahrajaen av Jaipur i deres tjeneste og var keiser Akbars ledende general.  Vi besøker bypalasset, et flott bygg i sentrum av Jaipur. Palasset er både et museum, og bolig for Jaipurs kongefamilie. Videre til Jantar Mantar, et observatorium bestående av nitten astronomiske instrumenter, bygd for å måle tiden, avstanden fra månen til solen, og andre stjerner med mer. Det er det største observatoriet i verden av sitt slag – og står på UNESCOs verdensarvliste.

Om ettermiddagen spaserer vi gjennom gamlebyen. Jaipur, som er kjent som den rosa byen, har flere fascinerende basarer, og her kan man gjøre gode kjøp etter en runde med pruting og gestikulering. Her finnes mengder av håndarbeider, og fine smådukker det kan være fint å få med seg hjem.

Dag 8

Jaipur - Gauhati - Silghat

Vi blir hentet på hotellet etter frokost, og kjører til flyplassen i Jaipur. Vel fremme i Gauhati blir vi møtt på flyplassen av vår lokale guide og sjåfør. Vi skal kjøre buss til Silghat, hvor vi går om bord på vårt elvecruiseskip MV Mahabaahu. Bussturen tar cirka fem timer, så det er bare å lene seg tilbake og nyte utsikten mens vi kjører. Vi får utlevert en lunsjboks som vi kan kose oss med på bussen.
Vi befinner oss nå i provinsen Assam, nord-øst i India. Landene Myanmar, Bangladesh og Buthan ligger bare «et steinkast unna». Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i de fine lugarene. Sent om ettermiddagen tar vi en kort kjøretur til teplantasjen Kaliabore, der vi ser tribal kvinner plukke teblader på de frodige åsene. Vi går videre til tefabrikken, der vi lærer mer om prosessen som til slutt blir den kjente og gode Assam teen. På vei tilbake mot skipet, tar vi en stopp på Assam striefabrikk. Vel om bord på skipet blir det kulturell aften med tidlig middag.

Dag 9

Kaziranga Nasjonal Park

Vi har en tidlig start, og etter en kopp te og litt fingermat, drar vi mot Kaziranga Nasjonal Park. Den mest kjente dyrearten i parken er det enhornede neshornet, men parken har mange andre flotte dyr å by på. Hele 180 forskjellige arter bor og hekker her, deriblant indiske elefanter, tigre, forskjellige hjortearter, asiatisk bøffel og utallige fuglearter.  Vi rir på elefanter gjennom bushen – og er vi heldige får vi oppleve vannbøffel, sumphjort og tigre på nært hold. Hold kameraet klart!

Etter frokost på et lokalt resort i parken, drar vi videre mot Bagori, som ligger i vestre Kaziranga. Vi kjører i åpne jeeper på en ny safari i denne unike parken, som ble med på UNESCOs verdensarvliste i 1985. Deretter returnerer vi til skipet for en deilig lunsj og en time eller to på øyet. Senere får vi et lite foredrag om det flerkulturelle livet blant stammene langs elven. Vi kjører med småbåter til Bishwanath Ghat, der vi blant annet får oppleve resultatet av kvinnenens utrolige vevekunnskaper. Om bord igjen på skipet blir det en nydelig middag, før vi tar en tidlig kveld.

Dag 10

Kaziranga - Dhansiri båtsafari

Om morgenen seiler skipet videre østover i parken. Om bord spiser vi frokost, nyter utsikten og hører foredrag om livet langs Brahmaputra. Vi drar ut på safari igjen i våre småbåter. Det er høye kanter langs bredden, men det yrer av dyreliv. Oter, skilpadder, elefanter og vannbøfler er bare noen av artene vi kan treffe på. Det avgjørende er hvordan vannstanden er, for hvilke arter vi får oppleve. Vi returnerer til skipet for lunsj. Og hvis været tillater det, og vi finner en passende sandbanke langs elven, tenner vi opp bål og koser oss litt ekstra. Om kvelden blir det middag om bord.

Dag 11

Besøk i Mishing landsby

Etter litt frokost, og kanskje en runde yoga, begir vi oss ut på en ny utflukt. Denne gangen skal vi besøke en stamme som trolig kom fra Tibet for tolv hundre år siden. Vi kjører i småbåter mot mishing landsbyen. Her er husene bygget på påler, og landsbybeboerne tar godt i mot oss. De fleste mishing-kvinnene er dyktige vevere, og vi får se hvordan de kler seg, menn i dhoti og kvinner i mekhela chaddor. Det bli mulighet for å handle blant annet tekstiler for de som ønsker det, da støtter vi lokalt håndverk og økonomi. Om bord igjen på skipet har vi en tradisjonell assamesisk aften.

Dag 12

Majuli - Sibsagar - Neamati Ghat

Etter frokost får vi en kort innføring i hvorfor Brahmaputra kalles en «flettet elv». Den er grunn og vannrik, og finner stadig nye løp, danner sandbanker og kanaler – og øyer. Majuli begyr «land mellom vann» og skal være verdens største bebodde øy midt i en elv. Den er et slags mikrokosmos av assam-kultur, hvor forskjellige livsfilosofier brytes mot hverandre og lever sammen, gamle klostre vier sin virksomhet til å utvikle kultur og kunst. De viktigste klostrene er viet for å fremme retningen innen hinduismen som legger vekt på guden Vishnu, han som holder livet gående og inkarnerer seg i forskjellige skikkelser og funksjoner, alt etter hva situasjonen krever. Vi skal få oppleve alt dette i form av sang og dans, som forteller om myter og livet i dette riket av øyer og sandbanker. Noen Vishnu-prester har et kloster-fellesskap. Vi får se hvordan de lever, og vi får overvære en seremoni. Deretter drar vi tilbake til skipet, der vi nyter en varm lunsj mens vi seiler videre mot Neamati Ghat.

Vi ankommer Sibsagar, den gamle hovedstaden til ahom-kongene. Byens navn betyr Shivas hav, oppkalt etter hinduenes ødelegger- og livgivergud Shiva. Her er ruiner som dokumenterer ahom-dynastiets storhet, deres palass og et stadion for bøffelkamper og bryting – Asias største amfiteater. I selve byen, på bredden av et stort reservoar, ligger viktige templer viet guden Shiva, etter sigende det høyeste Shiva-templet i India. Om kvelden er vi tilbake på skipet, der det er duket for en hyggelig middag for å markere siste kvelden om bord på MV Mahabaahu. Skipet seiler mot Naemati Ghat, der vi ankrer opp for natten.

Dag 13

Naemati Ghat - Jorhat - Kolkata

Vi starter dagen med litt yoga om bord. Det er også mulighet for en spasertur langs bredden, og er vi heldige får vi kanskje se noe av dyrelivet langs denne magiske elven. Vi nyter frokosten på skipet som har vært hjemmet vårt de siste dagene, og tar farvel med mannskapet. På veien mot flyplassen i Jorhat, stopper vi ved en te-plantasje, der vi nyter en tradisjonell assam-lunsj og te. Assam-te er lovpriset i hele verden, og vi får et innblikk i hvordan den dyrkes, og tørkes.

Senere flyr vi til Indias nest største by, Kolkata, tidligere kjent som Calcutta, og landets kulturby nummer en. Her lever en interessant miks av både poeter, filmskapere, Nobel-pris vinnere, sammen med de fattige fra slumdelene, i et mylder av farger og dufter. Vi sjekker inn på hotellet vårt, der vi skal bo de neste to nettene.

Victoria Memorial, Kolkata , India .
Dag 14

Kolkata

Vi spiser en god frokost på hotellet før vi drar på utflukt. Vi får se blant annet se Howrah broen, som forbinder Kolkata med industribyen Howrah. 80 000 biler, 1 million fotgjengere, samt kyr og syklister, krysser broen hver dag. Rett ved finner vi Mullik Ghat blomstermarked. Dette 125 års gamle markedet er det største i østlige India, og er vel verdt et besøk. Side om side med markedet, ser vi menn, kvinner og barn bade i elven, vaske tøy, be og arbeide – og leve sine liv som de har gjort i generasjoner. Her handler livet om de små ting, og den mektige Hooghly elven er selve livslinjen til mange av byens millioner innbyggere. Vi besøker Esplande trikkestasjon, der vi går om bord på trikken som tar oss videre mot Calcutta University. Vi utforsker de trange gatene i gamlebyen, og underveis blir vi sikkert tilbudt flere lokale produkter. Vi får også se Victoria Memorial, en storslått marmorbygning som ble ferdigstilt i 1921. Bygget ble reist til minnet om Dronning Victoria, keiserinne av India (1819 – 1901), og fungerer nå som et museum. Her besøker vi den flotte hagen. På kvelden returnerer vi til hotellet, og forbereder oss for hjemreise.

Marked
Dag 15

Kolkata - Norge

Vi sjekker ut fra hotellet, og drar mot flyplassen ved midnatt. Det blir mellomlanding og flybytte underveis. Ankomst Oslo utpå dagen, der vi sier farvel til de andre i gruppen.

MV Mahabaahu

MV Mahabaahu er et elvecruiseskip av internasjonal standard, bygget i 2011. Det tar 58 gjester. Skipet har restaurant, SPA avdeling med massasjerom og frisør, soldekk med basseng, bibliotek med internett-tilgang, og heis.  Alle lugarene er utvendige. Flere kvelder er det foredrag (på engelsk) og andre kulturelle begivenheter. Der lærer vi mer om folk og landets tradisjoner.

 

 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • MV Mahabaahu elvecruise India
 • MV Mahabaahu elvecruise India

Reisebetingelser

ALT DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – New Delhi / Kolkata – Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Fly Jorhat – Kolkata
 • Tog Bharatpur – Sawaimadhopur i AC vogn
 • 8 netter på førsteklassehoteller
 • 5 netter om bord på MV Mahabaahu
 • Helpensjon om bord på skipet
 • 7 lunsjer
 • Frokost og middag på hotellene
 • Alle utflukter ihht program
 • Transport mellom flyplasser – hoteller – skip
 • Alle entrè billetter ihht program
 • Elefantridning/Jeep i Jaipur
 • Rickshaw i Delhi
 • Lokale, engelsktalende guider
 • Dyktig norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Visum til India
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører (anbefalt totalt kr 1000-1500 pr. person)
 • Kamera-avgifter (ved monumenter etc.)
 • Personlige utgifter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en forventet del av de ansattes lønn om bord på skipet, i restaurantene, på hotellene, samt lokale guider og sjåfører. På denne turen bør du beregne totalt cirka kr 1000-1500 pr. person, som betales i lokal valuta. Mer informasjon om dette får du av vår reiseleder ved ankomst India.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing, og India har ikke alle bekvemmeligheter vi er vant med her i Norge.  Ombord- og ilandstigning skjer via en smal langdang, og det benyttes småbåter på flere av safariturene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand, eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi tar normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.