Rhinen og Strasbourg

/ Kultur og vin i høstfarger i Alsace

Noen av høydepunktene på turen:

 • Den berømte vinruten i Alsace
 • Strasbourgs Grand Île – med sjarmerende Petit France
 • Vingårdsbesøk i Munster – og lunsj i pittoreske omgivelser
 • Eguisheim – flere ganger kåret til en av de vakreste landsbyene i Frankrike
 • Vi får smake på lokale viner og smakfulle oster
 • Vi opplever flere av Rhinens historiske byer (UNESCO)
 • 2 hotellovernattinger (4*) i Strasbourg

Bli med på en uforglemmelig reise på Rhinen, med imponerende middelalderborger, bratte vinmarker og storslått natur i vakre høstfarger. Underveis får du blant annet oppleve Eguisheim, en av de vakreste landsbyene i Alsace – og Colmar, Alsace-vinens hovedstad. Vi følger den berømte vinruten, stopper for å smake på de lokale vinene og besøker Munster, hvor du får en smakebit på den kjente Munster-Gèromè osten. Reisen avsluttes med to netter på førsteklassehotell i sjarmerende Strasbourg, med bindingsverkshus og smale kanaler. Benytt sjansen til nyte en fransk lunsj på en fortauskafé i gamlebyen, rusle rundt i de smale gatene og ta livet med ro.

Vår reiseleder Espen Hoff er en vinkjenner og er håndplukket for denne turen!
Espen er utdannet innenfor hotell- og restaurantfaget og har arbeidet med mat og vin i hele sitt voksne liv. Han har i mange år arrangert mat- og vinsamlinger i Italia i egen regi, og han har et varmt engasjement for nettopp det vi spiser og drikker både til hverdag og til fest.
Ser mer informasjon om Espen her og flere av hans reiser med Escape Travel!

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon og drikke om bord er inkludert
 • Utflukter er inkludert
Reiseleder
Espen Hoff

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 26.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
 • Vin blir helt i glass
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Strasbourg

Vi flyr direkte fra Oslo til Frankfurt, og kjører deretter buss til skipet i Strasbourg, hvor MS Lafayette venter på oss. Kjøretiden er cirka 2 timer.

Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren.
Før middag møtes vi for velkomstdrink og presentasjon av mannskapet om bord.

Velkommen på tur!

Gamlebyen i Strasbourg. Som tatt ut av et eventyr.
Dag 2

Strasbourg – Breisach

Etter frokost skal vi på byvandring i Strasbourg, hovedstaden i den franske regionen Alsace. Vi ser flere vakre plasser og bygninger – blant annet det tyske kvarteret, den flotte gotiske katedralen, Europaparlamentet og menneskerettsdomstolen.
Vi utforsker øya Grand Île, som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1988. Vest på øya finner vi gamlebyen, også kalt Petit France. Stedet er høyt elsket av de lokale innbyggerne og et yndet sted for byens turister.
De som ønsker kan bli med på en valgfri båtutflukt ved slutten av byvandringen (kjøpes ombord).

Før lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler gjennom de tre største slusene på Rhinen og ankommer Breisach i løpet av kvelden. Skipet ligger til kai over natten.

Katedralen i Strasbourg er et vakkert skue.
Dag 3

Breisach – Eguisheim – Munster – vinruten i Alsace

Vi drar fra Breisach med buss og besøker den sjarmerende middelalder-landsbyen Eguisheim. Stedet er flere ganger kåret til en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Eguisheim er også fødestedet til Pave Leo IX, som regnes som den mest betydningsfulle tyske paven fra middelalderen. Deretter går ferden videre til Munster, en pittoresk by beliggende i Vosgesfjellene, kjent for sin Munster-Gèromè ost. Vi besøker blant annet det vakre klosteret i Munster og rådhuset, før vi setter kursen videre til en gård hvor de produserer ost.

Her får vi servert en god, lokal landsbylunsj. 

Om ettermiddagen fortsetter vi langs den berømte vinruten i Alsace og passerer Kaysersberg, Ribeauvillé og Riquewihr, en vakker middelalderlandsby, kjent for Riesling-vin og sin historiske arkitektur. Vi skal naturligvis også besøke en vingård for å smake på de berømte, hvite vinene fra Alsace.

Om kvelden er det duket for en Alsaceinspirert middag, med musikk og dans om bord.
Skipet ligger ved kai i Breisach over natten.

Eguisheim er er flere ganger kåret til Frankrikes vakreste landsby.
Dag 4

Breisach – Strasbourg

Etter frokost fortsetter vi å utforske vinruten, og besøker byen Colmar, hovedsetet for Alsace-vinen. Byen ble grunnlagt allerede på 800-tallet, og har som resten av Alsace skiftet på å tilhøre Tyskland og Frankrike flere ganger. Siste skiftet ble gjort i 1945, da Frankrike igjen fikk kontrollen etter slaget ved Colmar-lommen.
Vi besøker Tanners Quarter og bydelen «Petite Venise» (Lille Venezia), som ligger ved bredden av elven Lauch.

Etter lunsj fortsetter vår ferd videre langs vinruten, med stopp for vinsmaking. I landsbyen Obernai får vi oppleve flere flotte byggverk fra renessansen. Denne sjarmerende lille middelalderbyen ligger ved foten av Mount St. Odile og er den nest mest besøkte byen i departementet Bas-Rhin, etter Strasbourg.

Vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Rhinau eller Gertsheim.
Det blir festmiddag denne siste kvelden om bord. I løpet av kvelden ankommer skipet Strasbourg og ankrer opp for natten.

Fransk mat er nydelig, selv en enkel lunsjrett.
Dag 5

Strasbourg

Etter frokost sier vi farvel til skipet og mannskapet om bord.

Vi blir nå kjørt med buss til Hotel Hannong, hvor vi skal i bo i 2 netter. Hotellet ble grunnlagt i 1920-tallet av kunstsamlere, og er et arkitektonisk mesterverk. Navnet «Hannong» er hentet fra dynastiet av porselen produsenter som hadde det verksted på stedet som nå huser hotellet. Deres verk vises på hele hotellet. Hotellet ligger sentralt til i sentrum av Strasbourg, med det historiske Petite-France-kvarteret innen «spytteavstand», og katedralen mindre enn et minutt gange unna. Butikker og restauranter av alle slag finnes i nærheten

Strasbourg er en utrolig hyggelig by, kjent for sine smale kanaler og bindingsverkshus.
Her har du tid på egenhånd og vi kan tipse om følgene:
Ta en tur gjennom det tyske kvarteret, opplev den flotte gotiske katedralen – eller utforsk øya Grand Ile. Her finner du også Gamlebyen, Petit France.

Strasbourgs historiske bysenter på Grande Île er ikke større enn at du kan få den med deg til fots. En fin måte å oppleve gamlebyen på, er å bli med en av de komfortable sightseeingbåtene. Fra kanalene kan du se ærverdige Strasbourg fra en litt annerledes vinkel. På deler av båtturen kan du fort tro at du har reist tilbake til 14-1500-tallet. Du finner mange restauranter og kneiper med utendørs servering i pittoreske omgivelser langs kanalene.

 

Høsten er nydelig til å reise rundt i Alsace på.
Dag 6

Strasbourg

Frokost på hotellet og dagen ligger åpen foran deg til å fylle med det du har lyst til.

Her i Strasbourg ligger det mange kjente bygninger, som Rohan-Palasset, som huser tre av byens viktigste museer; Musée Archéologique, Musée des Beau Arts og Musée des Arts Decorative. Et lite hint; verk av følgende kunstnere er å finne i Musée des Beau Arts: Hans Memling, Francisco de Goya, Tintoretto, Paolo Veronese, Giotto di Bondone, Sandro Botticelli, Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, El Greco, Correggio, Cima da Conegliano og Piero di Cosimo.

Flere museer til kunnskap og glede er Musée Historique ligger i et stort slaktehus fra 1500-tallet (rue du Vieux Marché aux Poissons nr. 2), og tar for seg byens politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle utvikling fra 1200-tallets høymiddelalder frem til i dag. En rekke gjenstander fra både herskapshus og fattigere deler av byen. Flere modeller og installasjoner viser miljøer og eksempler på hvordan middelalderen fortonet seg.

Musée Alsacién holder til i en husrekke med bygninger fra renessansen (rue 23-25 Quai Saint-Nicholas), rett på utsiden av elven i den sørlige delen av gamlebyen, hvor det også finnes en del middelalderbebyggelse. Museet tar for seg folkekunst og folketradisjoner i dagliglivet i det landlige Alsace. Museet har et meget spennende og trivelig bakgård med bindingsverk og utskåret treverk.

Vi må heller ikke glemme Europaparlamentet og den europeiske menneskerettsdomstolen. Byen er også hovedkvarter for Eurokorpset. 

Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Regn med å legge hodet bakover når du går inn i katedralen i Strasbourg.
Dag 7

Strasbourg – Norge

Etter en bedre frokost, sjekker vi ut fra hotellet etter frokost og setter kurs for flyplassen i Frankfurt. Dette er en kjøretur på cirka 2 ½ timer. Direktefly hjem til Norge.

Takk for turen!

Reisebetingelser

PROGRAM

Dag 1 Strasbourg Ankomst
Dag 2 Strasbourg Byvandring
Dag 3 Breisach Utflukt til Eguisheim, Munster, Riquewihr og Ribeauvillé
Dag 4 Breisach Utflukt til vinruten og Colmar
Dag 5 Strasbourg Tid på egen hånd
Dag 6 Strasbourg Tid på egen hånd
Dag 7 Strasbourg Hjemreise


PRISEN INKLUDERER
• Direktefly Oslo–Frankfurt t/r
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord
• Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
• To lunsjer på lokale restauranter (ekskl. drikke)
• Underholdning i salongen om bord
• To netter på 4* hotell i Strasbourg inkl. frokost
• Avskjedsmiddag på en lokal restaurant i Strasbourg
• Utflukter iht. program
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer utover det som er nevnt over
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 32 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIPET
MS LAFAYETTE (4*+)
Rederi CroisiEurope
Byggeår 1992 (renovert 2014)
Lengde 90 m
Antall dekk 2
Passasjerer 82
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på øvre dekk har store vinduer med fransk balkong. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer.