Elvecruise på romantiske Mosel og Rhinen

Den frodige Rhindalen sjarmerer sine besøkende med bratte vinmarker og flotte middelalderborger. Reisen starter i Mainz, går via Frankrike og Tyskland og ender i Nederland. Hver dag møter vi nye spennende byer og interessante steder. Underveis ser vi langstrakte åkrer, bølgende vinmarker og rundt en sving og ut av skylaget stiger en gammel ridderborg plutselig frem!
Kjenn på historiens sus i Strasbourg og Speyer, besøk den gamle tyske universitetsbyen Heidelberg, smak på utsøkte dråper i vinbyen Rüdesheim, besøk den imponerende katedralen i Köln og opplev den blomstrende og frodige kanalbyen Amsterdam. Vårt lekre skip gjør også en hyggelig avstikker til Cochem i Moseldalen. Elvecruiset ender opp i Amsterdam.

Cruiset går også motsatt vei; fra Amsterdam til Mainz.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.07.2019 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.07.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 18 490,-
 • Avreisedato 11.09.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 18 720,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE – MAINZ

Vi flyr fra Oslo til Frankfurt. Herfra kjører vi til  Mainz og vårt hyggelig skip MS River Navigator, som skal være vårt hjem den neste uken. Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag. Skipet ligger i Mainz om natten.

Dag 2

MAINZ

Etter en bedre frokost passer det fint med en byrundtur til fots (inkludert i utfluktspakken). Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten.
Resten av formiddagen er på egen hånd og til egne opplevelser. Kanskje litt shopping, eller et glass med noe godt i fra en av byens fortausrestauranter…?

Mainz
Dag 3

STRASBOURG

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er mest kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Bli med på en guidet rundtur (inkludert i utfluktspakken) i denne sjarmerende og hyggelige byen. Se byens største historiske og moderne severdigheter, blant annet Europaparlamentet, Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, ikke minst Notre-Dame katedralen og Eglise Saint Thomas. Turen avsluttes med en spasertur gjennom sjarmerende Petit France med bindingsverkshus og smale kanaler. Etter byrundturen tilbys også en tilleggsuflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord), en båttur på kanalene i sjarmerende Strasbourg. Lunsj om bord.

Om ettermiddagen kan du bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til Riquewihr – en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Vi befinner oss nå i Alsace, i en romantisk middelalderby mellom fjell og vingårder. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. Opplevelsene av god mat og vin, krydrer besøket til et uforglemmelig eventyr. Riquewihr er kjent for sine gode Rieslingviner.

Om kvelden, mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Mainz og Tyskland, nyter vi en god middag om bord.

 

Petit France - gamlebyen i Strasbourg
Dag 4

SPEYER OG RÜDESHEIM

Vi ankommer Speyer tidlig om morgenen og vi skal tilbringe formiddagen i denne hyggelige byen – en av de virkelig gamle tyske byene, med en viktig plass i landets historie. Speyer har en vakker gamleby, og det er ganske spektakulært å entre byens historiske sentrum. Du går gjennom en byport med et 55 meter høyt vakttårn; Altpörtel, fra 1300-tallet og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Altpörtel er åpent for publikum og verd å få med seg. På grunnplanet står fortsatt den vesle døren fra middelalderen, som var mulig å åpne etter at byporten ble stengt på kveldstid – en person av beskjeden størrelse måtte bøye seg ned for å henvende seg, og sto dermed laglig til for hogg, hvis han hadde ondt i sinne. Bli med på en spasertur i Speyer sammen med reiselederen.

Fra Speyer kan du også bli med på en halvdags tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Med sitt historiske sentrum og rike historie, er Heidelberg en av Tysklands mest populære turistbyer. Utflukten inkluderer besøk i Heidelberg slott, regnet for å være den viktigste renessansebygningen nord for alpene. Videre til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil.

Skipet seiler videre ved lunsjtider – og ved middagstider ankommer vi den kjente vinbyen Rüdesheim. Byen er en del av Øvre Mellomrhindalen som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal være i Rüdesheim om kvelden og frem til lunsj neste dag. Vi anbefaler våre gjester å få med seg de velkjente bindingsverkshusene, vinbarene og ikke minst verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjerte av gamlebyen og er en turistmagnet grunnet sin sjarm, vinhus og restauranter. Skipet seiler videre før midnatt.

Heidelberg
Dag 5

RÜDESHEIM OG KOBLENZ

Nyt en rolig formiddag i sjarmerende Rüdesheim på egenhånd. Eller bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord), en fin rundtur med turist-toget i Rüdesheim, med vinsmaking og besøk i Siegfrieds mekaniske musikk-instrument-museum. Vel tilbake om bord spiser vi en deilig lunsj.

Mellom Rüdesheim og Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her renner den gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området er på UNESCOs verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Etter noen timer på soldekk, ankommer vi den hyggelige byen Koblenz. Bli med på en fin byvandring (inkludert i utfluktspakken) med lokal guide i denne sjarmerende byen som er over to tusen år gammel.  Vi spiser middag om bord.

Rüdesheim
Dag 6

COCHEM

I løpet av natten har vi seilt nedover Moseldalen, som er en sæpreget dal i den vestlige delen av Tyskland. Vanligvis regnes Moseldalen mellom byene Trier og Koblenz, der elven Mosel renner nede i dalen under det flate slettelandet rundt dalen. Her har elven en rekke svinger og sløyfer. Dalsidene er bratte, og her blir temperaturen høy. Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer, og området er kjent for sine hvitviner. Moseldalen har blitt fremmet for dens kvalitetsproduksjon av hvitvin siden 1800-tallet.

Vi ankommer Cochem tidlig om morgenen, en av Moseldalens mest kjente byer med cirka 5 000 innbyggere. Vi blir med på en guidet byvandring (inkludert i utfluktspakken) i denne hyggelig byen med koselig smågater og hyggelige spisesteder. Vi besøker også en av byens lokale vinprodusenter og får lære mer om vindyrking og får smake på husets egne viner.
Ettermiddagen er fri til å utforske Cochem på egen hånd. Vi anbefaler absolutt et besøk til det berømte slottet Reichsburg Cochem. Besøk det egenhånd eller bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til Reichsburg-slottet, som  er bygd på 1100-tallet og troner på en høyde over byen, hvor vinmarkene ligger tett i tett. Borgen ble ødelagt av franske tropper under Ludvig 14. i 1689. Den ble bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Du får se hvordan det var å bo på slottet i middelalderen, og det er også utstilt rustninger, våpenskjold og sverd. I denne hyggelige elvelandsbyen finner du også mange kirker og koselige bindingsverkshus som oser av historie. For ekstra god utsikt, gå over broen og ta en kaffe på den andre siden av elven!

Cochem
Dag 7

KÖLN

Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet til Köln. Vi ankommer den meget historiske byen tidlig om morgenen og spiser frokost om bord.
For å bli bedre kjent inviteres dere med på en guidet vandring (inkludert i utfluktspakken) rundt om i byen. Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt den vakre elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880. Vi vil også invitere på smaking av byens lokale øl, Kölsch! Vi skal til Gaffel am Dom, et lite bryggerhus med pub som ligger tett ved Kölnerdomen. Her vil dere få høre historien bak bryggeriet og selvsagt få smake på ølet. Skipet kaster loss ved lunsjtid og fortsetter mot Amsterdam. Om kvelden er det kapteinens festmiddag, etterfulgt av dans i salongen.

Köln
Dag 8

AMSTERDAM

I løpet av natten krysser vi grensen til Nederland og om morgenen våkner vi opp i Amsterdam. Denne sjarmerende hovedstaden – har noe for enhver smak; blomsetermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største og byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet. Da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.
Etter frokost kan du være med på en byrundtur (inkludert i utfluktspakken) i Amsterdam som også inkluderer et kanalcruise.
Om ettermiddagen kan du være med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til fiskerbyen Volendam. Besøket i starter med en byvandring og avsluttes med besøk på et lokalt ysteri, hvor dere lærer om hvordan man tradisjonelt lagde Edamer-ost i Nederland.

Dag 9

AMSTERDAM - NORGE

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og har felles transport til flyplassen. Direkte fly tilbake til Norge!

SKIPET

MS River Navigator (4*) er et av våre populære skip, som vi har benyttet siden 2016. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Lengde 110 meter og skipet har 3 dekk og plass til 134 reisende.

Skipet er lyst og moderne, har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis WIFI. Alle lugarene (14 m²) er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

Stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng – eller hva med slag sjakk under solen!

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte et glass med gode venner. Her kan vi by på klassiske cocktails, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin og andre jazz og pop ikoner på 50- og 60-tallet. Skipet ligger på Facebook, så her kan du holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet om bord.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

Reisebetingelser

DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Norge–Frankfurt/Amsterdam-Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til lunsj siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag/underholdning om bord
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

DETTE ER IKKE INKLUDERT

 • Utflukter (se mer info under)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE (kan forhåndskjøpes, 6 utflukter/kr 1100 pr. person):

Dag 2 Mainz Byvandring m/Gutenberg-museet
Dag 3 Strasbourg Byrundtur
Dag 5 Koblenz Byvandring
Dag 6 Cochem Byvandring m/vinsmaking
Dag 7 Köln Byvandring m/ølsmaking
Dag 8 Amsterdam Byrundtur med båt


TILLEGGSUTFLUKTER
(kan kun kjøpes om bord):

Dag 3 Strasbourg Båttur i Strasbourg
Dag 3 Strasbourg Utflukt til Riquewihr
Dag 5 Rüdesheim Turisttogtur m/vinsmaking og museum
Dag 6 Cochem Besøk til Reichsburg-slottet
Dag 8 Amsterdam Besøk til Volendam


TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.