Å reise på elvecruise

Hvorfor reise på elvecruise med Escape Travel?

• Vi er Norges største og ledende elvecruisearrangør
• Vi har dyktige spesialister som hjelper deg med å finne det cruiset som passer best for deg
• Vi har erfarne og kunnskapsrike, norsktalende reiseledere med på alle våre reiser
• Vi arrangerer temacruise med dyktige og inspirerende foredragsholdere
• Vi tilbyr mellomklasse- og luksuscruise på mer enn tretti elver fordelt på fire kontinenter

En dag på et elvecruise
Morgenen kan starte med en rolig kopp kaffe på dekk ved soloppgang før du besøker den fristende og velsmakende frokostbuffeen. Etter frokost legger skipet til kai i en by som kan være sjarmerende og liten eller travel og stor. Uansett blir det mulighet til å være med på utflukt eller byvandring. Vanligvis får dere noen formiddagstimer i land før skipet fortsetter seilasen midt på dagen/om kvelden.

Lunsj om bord serveres gjerne som buffet, og du nyter maten og det fantastiske landskapet som passerer utenfor vinduene. Det er som å befinne seg midt i Discovery Channel, men med førsteklasses servering. Etter lunsj slapper du av på soldekket, sitter i baren med din favorittdrink, hører på et foredrag i salongen eller kanskje utfordrer dine medpassasjerer i en runde bridge eller sjakk. Eventuelt blir det et ekstra stopp på et nytt sted og en ny utflukt om ettermiddagen.

Om kvelden er det middag og da har kokken satt sammen en velsmakende tre- evt fire-retters meny. Etter middag kan du høre på musikk eller oppleve lokale artister underholde om bord. Noen kvelder kan du gå i land til et spesielt arrangement eller utforske stedets natteliv på egen hånd.

10 GODE GRUNNER FOR Å REISE PÅ ELVECRUISE

Praktisk informasjon

Valuta
På alle elvecruisene i Europa bruker man euro om bord. I Russland er det enten euro eller rubler som gjelder, avhengig av hvilket rederi du skal seile med. På cruisene i Fjerne Østen anbefaler vi amerikanske dollar. Du kan benytte internasjonale kredittkort om bord og i land. Det kan være smart å ha med noen kontanter, gjerne i små valører. Det er ikke mulig å veksle valuta om bord.

Klær og pakketips
Stilen om bord er uformell, også i restauranten. Om kvelden er det allikevel vanlig å skifte til et litt penere antrekk enn det du har brukt på dagtid. Én kveld i løpet av cruiset er det kapteinens festmiddag, og da er det hyggelig å pynte seg litt ekstra, for eksempel med jakke og slips for herrene. Ta med gode sko og praktiske klær til utfluktene, og husk at det om våren og høsten kan være kjølig om kveldene. Noen av skipene har jacuzzi eller små basseng på soldekket.

Lokal transport
Reiser du på et fellescruise er transport mellom flyplassen og skipet inkludert i cruiseprisen. De fleste rederiene tilbyr lokal transport også for individuelle reisende. Kontakt oss for pris og mer informasjon.

Måltider og drikkevarer
Cruiseprisen inkluderer helpensjon om bord, vanligvis fra middag første dag til frokost siste dag. På enkelte cruise serveres det i tillegg ettermiddagste og kveldssnacks. Alle måltidene serveres i én bordsetning med fast bord til lunsj og middag. Hovmesteren anviser plasser den første dagen så langt det er mulig etter individuelle ønsker, og disse beholdes under hele cruiset. Noen rederier har fri bordplassering til alle måltidene. Kaffe og te er inkludert til måltidene. På AmaWaterways og River Cloud er i tillegg vin inkludert til lunsj og middag. Det franske rederiet CroisiEurope har inkludert alle drikkevarer, både mineralvann og alkoholholdig drikke, under hele cruiset – både i spisesalen og i baren.

Tips
Tips til besetningen, lokale guider og sjåfører er ikke inkludert i cruiseprisen, men betales med kontanter på slutten av cruiset. Anbefalt beløp varierer fra rederi til rederi. Nærmere informasjon om tips kommer sammen med avreisepapirene.

Spesialgrupper
Er dere en vennegjeng, firma eller forening som planlegger en reise, kan elvecruise være et godt alternativ. Gruppeavdelingen skreddersyr reiser for ti personer eller flere. Elvecruisets innhold og utflukter tilpasses gruppens ønsker og interesser, for eksempel konsertopplevelser, dypdykk i stedets kunst og historie, eller besøk på vingårder. Vi kan tilby mange flere elvecruise enn de som er presentert i katalogen, blant annet kortere cruise på bare tre til fire dager.

Utflukter
Fellescruisene med norsk reiseleder inkluderer alltid et stort og variert utfluktsprogram. På mange av turene uten reiseleder er også utfluktene inkludert. Alternativt kan de bestilles på forhånd som en samlet utfluktspakke. På mange cruise tilbys det i tillegg valgfrie utflukter. Disse må bestilles og betales om bord. Utfluktene ledes av engelsk- eller skandinavisktalende guider

Opplev mer
Ønsker du å forlenge ferien lager vi gjerne et spesialprogram for deg. Det kan for eksempel være ekstra netter på hotell før eller etter cruiset, leiebil eller andre flyforbindelser enn det som er inkludert. Escape Travel tilbyr fleksible løsninger og gir deg gjerne tips om hva du kan gjøre for å oppleve mer på reisen.

Norsk reiseleder
Escape Travel arrangerer mange fellescruise med kunnskapsrike norske reiseledere. Reiselederen supplerer den engelskspråklige cruiseverten om bord og de lokale guidene på utfluktene og gjør sitt beste for at turen skal oppleves både innholdsrik og interessant. På utvalgte fellescruise er det også med foredragsholdere som bidrar med ekstra kunnskap om stedene du opplever underveis.