Firmatur til Beijing

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Jessica Velde

I Kina finner du fjell, elver, sletteland, historiske minnesmerker og dynastier. Landet rommer over 1 milliard innbyggere, i Beijing bor det vel 11 millioner. Byen med sin 3000 års historie er samtidig en moderne metropol. Beijing har syv oppføringer på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv: Den forbudte by, Den kinesiske mur, Himmeltempelet, Sommerpalasset, Minggravene, funnstedet for Peking-menneskelevningene ved Zhoukoudian og Keiserkanal. I Beijing møter vi et yrende folkeliv, gamle tradisjoner, kinesisk kunst og kultur, men også det nye Kina. Våre hoteller ligger sentralt i byens sentrum. De mange restaurantene i byen tilbyr en kulinarisk reise med spennende smaksopplevelser – fra de ydmyke matboder på fortauet, der meny-kartet består av en tur i kjøkkenet, til luksusrestauranter der du bokstavelig talt føler deg som keiseren selv!

 • Tur til Den Kinesiske Muren

  Vi bestiger muren ved Mutianyu, hvor vi går trappene til toppen. Muren strekker seg over 6 000 kilometer vestover fra Det gule hav gjennom 5 provinser til Gobi-ørkenen, over fjelltopper og sletter, langs mektige floder og gjennom enorme ørkenområder. Det sies at over 300.000 slaver arbeidet med muren i 10 år. Få opplevelser kan måle seg med spasertur på dette spesielle byggverket! Lunsj nytes på toppen, mens vi skuer ut over muren som snor seg som en slange over åsene.

 • Tur til Himmelens Tempel

  Tur til Himmelens Tempel, der keiserne i de to siste dynastiene ofret til himmelens gud. Rundt Himmelens Tempel ligger en av de største parkene i Beijing hvor mange kinesere tar vare på helsa ved å praktisere den tradisjonelle kinesiske form for morgengymnastikk. Deretter går turen til Lamartemplet, det største tibetanske buddhistiske templet utenfor Tibet. Templet var bygd for Dalai-Lamar for 300 år siden og er idag et av landets mest populære templer. Her opplever vi hvordan kinesiske buddhister offrer til buddha.

 • Tur til sommerpalasset

  Sommerpalasset var tilholdssted for keiserfamilien under den varme sommertiden.
  Palasset er et prakteksempel på kinesisk hagearkitektur og kunstig natur! 
Både innsjøen og Langt-liv høyden er menneskeskapt. Gå den 728 meter lange korridoren med sine håndmalte dekorasjoner, og glem ikke marmorbåten i enden. Vakker er den, men er den sjødyktig? Dette var for øvrig det siste store byggeprosjektet som Qing-dynastiet satte i gang. Pengene til bygget var egentlig avsatt til kanoner og skip – krigsmateriell som skulle gjøre at det kinesiske folket kunne få stoppet ydmykelsene, særlig fra Europeerne. I stedet ble pengene i hemmelighet omdirigert til byggingen av et nytt sommerpalass. Etter besøket i Sommerpalasset fortsetter vi ned til Hutongene, hvor vi spiser lunsj før vi besøker en familie og ser hvordan hverdagslivet arter seg. Transporten i Hutongene foregår med sykkeltaxi. Vi avslutter med et kort besøk på et kinesisk tehus for å oppleve en te-seremoni.

Send forespørsel